donderdag, september 5, 2019
MrGreen
MrGreen

Deelnemers Lakeside WK Darts 2019

Darten is een sport waar veel aandacht voor is. Hoewel Nederland vertegenwoordigd is met verschillende spelers (met name bij de PDC), zijn onze landgenoten niet toonaangevend in BDO toernooien. Zeker niet als het op de winnaars aankomt, daarin overheerst Engeland.

Sinds de introductie van het Lakeside dartstoernooi in 1978 ging de titel in 21 verschillende jaren naar een Engelsman. Absolute uitblinker was Eric Bristow die de titel vijf keer opeiste. Danny Noppert uit Friesland wist zich twee opeenvolgende jaren bij de Lakeside favorieten te scharen maar hij maakte in 2019 de overstap naar de PDC. Van Glen Durrent wordt wederom het meest verwacht. De Brit kan in 2019 voor de derde keer achter elkaar Lakeside kampioen worden.

Engelse BDO darters

Vanzelfsprekend zijn de Engelsen het meest vertegenwoordigd in de British Darts Organisation. Vroeger werd het spel veelal in pubs gespeeld en leek darts een echte Engelse volkssport te worden. Door de opkomst van populaire spelers buiten Groot-Brittannië veranderde dit echter.

Zie verderop de lijst met Lakeside 2019 deelnemers

De Lakeside jaren van Raymond van Barneveld

Als het op Nederlanders aankomt, is Raymond van Barneveld een toonaangevende speler. Hij won Lakeside maar liefst vier keer: in 1998, 1999, 2005 en 2006. Ook verloor hij twee finales: in 1995 en 2006. In die laatste WK finale werd Barney geklopt door landgenoot Jelle Klaassen, destijds een enorme relevatie. Bovendien zijn we ook de weergaloze overwinning van Christian Kist in 2012 niet vergeten!

Achter de Engelsen zit dus een straatlengte verschil met andere landen. Drie keer ging de titel naar een Schot. Drie verschillende mannen wonnen de titel en bovendien verloren de darters uit Schotland nooit een finale. Dat kun je niet zeggen van de Welshmen, die maar liefst vier van hun zes finales verloren. Mark Webster en Richie Burnett wisten wel de titels te behalen.

Darters uit Australië

Buiten Europa is er weinig concurrentie meer voor de darters. Eenmaal won een Australiër het toernooi (Tony David in 2002) en Simon Whitlock (tegenwoordig PDC) werd in 2008 runner-up.

Als we de geschiedenis van de BDO World Professional Darts moeten geloven, is de kans op een Engelse overwinning het grootst. De resultaten in het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst, en een stunt zit in een kleine hoek. Afwachten dus! Benieuwd naar de favoriet voor deze editie? Check wedden op Lakeside darts voor de actuele odds bij de bookies.

Deelnemers BDO WK Darts 2019

Mannen
Wesley Harms
Richard Veenstra
Chris Landman
Willem Mandigers
Derk Telnekes
Wouter Vaes

Mark McGeeney
Glen Durrant
Jim Williams
Scott Mitchell
Michael Unterbuchner
Gary Robson
Scott Waites
Dave Parletti
Wayne Warren
Daniel Day
Ross Montgomery
Martin Phillips
Kyle McKinstry
Scott Baker
Tony O’Shea
Dean Reynolds
Conan Whitehead
Jeffrey van Egdom
Mark Layton
Justin Thompson
Wes Newton
Adam Smith-Neale
Brian Løkken
Paul Hogan
David Cameron
Oliver Ferenc
Mark McGrath
Jim Widmayer
Roger Janssen
Mal Cumming
Krzysztof Kciuk
Nigel Heydon
Ryan Hogarth
Andy Hamilton

Vrouwen Lakeside 2019

Lorraine Winstanley
Lisa Ashton
Deta Hedman
Anastasia Dobromyslova
Aileen de Graaf
Fallon Sherrock
Sharon Prins
Trina Gulliver
Corrine Hammond
Casey Gallagher
Maria O’Brien
Roz Bulmer
Paula Jacklin
Laura Turner
Karolina Podgórska
Mikuru Suzuki

Lakeside Nieuws

WK Darts Lakeside weg uit Frimley Green | Getty

WK Darts Lakeside bestaat niet meer: O2 Arena nieuwe locatie

Lakeside 2020 gaat er niet van komen. De BDO verplaatst zijn belangrijkste toernooi naar de Engelse hoofdstad. Dik dertig jaar was de Lakeside Country Club de plaats van handeling van BDO’s vlaggenschip. Het circus...
Comeback Ted Hankey en BDO talentje Bennett verslaat Taylor

Comeback Ted Hankey en BDO talentje Bennett verslaat Taylor

We zitten halverwege de wachttijd naar Lakeside 2020, het officieuze wereldkampioenschap darts van de bond BDO. En zowel een grote naam uit het verleden als een mogelijke toekomstige topper lieten deze week van zich...
BDO darts: Nederlandse mannen verdedigen titel op Six Nations Cup

BDO darts: Nederlandse mannen verdedigen titel op Six Nations Cup

Op vrijdag 21 juni begint de Six Nations Cup Darts 2019, waar het Nederlandse herenteam aan begint als titelhouder. Het toernooi wordt georganiseerd onder de auspiciën van de BDO. De Nederlandse dartsbond NBO heeft...