vrijdag, november 15, 2019
MrGreen
MrGreen

Lakeside WK Darts live kijken

Zeven Nederlanders op BDO WK Darts plus 13-jarige Leighton Bennett

Goed nieuws! Vanaf 2019 is het weer mogelijk om Lakeside WK Darts op televisie te kijken in Nederland. Eurosport zendt tijdens het BDO WK Darts dagelijks uit op Eurosport 1 en de Eurosport Player. De zender heeft ook voor de Winmau World Masters en de World Darts Trophy de rechten bemachtigd. De komende 3 jaar kunnen we dus lekker BDO darten kijken bij Eurosport!

Lakeside Darts op televisie bij Eurosport

Konden we tot twee jaar geleden nog bij de BBC het BDO WK Darts kijken, de afgelopen jaren was het wat lastiger om hét BDO toernooi van het jaar te kunnen volgen. Alleen twee commerciële Engelse zenders zonden het toernooi uit en verder was je aangewezen op het YouTube kanaal van de BDO.

Vanaf 2019 is dat voorbij en kun je op Eurosport Lakeside kijken op tv! Bovendien kun je Lakeside live streaming kijken middels Eurosport Player maar dat is helaas niet gratis – je zult een abonnement moeten afsluiten. Omdat Eurosport als enige de rechten heeft voor Nederland en België is de live stream van de BDO vanaf nu voor ons geblokkeerd.

Check het tv programma van Eurosport om te zien wat de exacte uitzendtijden zijn.

Live streaming Lakeside Darts

Live stream BDO darten kijken kan dus voortaan eigenlijk alleen bij Eurosport. Maar er zijn toch nog wat andere mogelijkheden… Degenen die wedden op Lakeside Darts kunnen checken of hun bookmaker de wedstrijden streamt. Een aantal bookies bieden namelijk live streams aan i.v.m. het live wedden op de wedstrijden. Heb je een (gratis) account en staat er wat geld op om mee te spelen, dan zijn de streams voor jou beschikbaar.

Verder is er voor klanten van Ziggo nog een optie. Download je de Ziggo Go app dan kun je televisie programma’s live op je mobiele apparaat kijken waaronder ook het Lakeside WK Darts!

Kijken bij Channel 4 en BT Sports

In 2017 stopte de BBC met Lakeside uitzendingen. Het contract liep in 2016 af en werd niet verlengd. De BDO vond een nieuwe partner in het Engelse Channel 4. Deze Britse televisiezender bemachtigde t/m 2019 de uitzendrechten voor het Lakeside WK Darts.
Vanaf 2017 werden Channel 4 en BT Sports de nieuwe thuisbases voor Lakeside. In samenwerking met BT Sports doet Channel 4 op tv verslag van alle wedstrijden op het BDO Wereldkampioenschap Darts. Channel 4 zendt alle wedstrijden die ‘s middags gespeeld worden uit en BT Sports zorgt voor de live-verslaggeving van alle partijen die ’s avonds plaatsvinden in de Lakeside Country Club te Frimley Green.

Om de wedstrijden bij Channel 4 te zien kan je hier terecht, echter moet je dan wel kijken via een VPN verbinding aangezien deze stream niet gewoon vanuit Nederland te bekijken is.

BDO is (ook) blij met Channel 4

BDO Voorzitter Sue Williams over het contract met Channel 4: “We hebben onze televisiepartner heel zorgvuldig gekozen en we zijn blij dat Channel 4 die partner is geworden. Via hun kanalen en die van BT Sport, zullen alle wedstrijden van het speelschema Lakeside WK Darts live worden uitgezonden met daarnaast highlights, shows en innovatieve online- content”.

Met de nieuwe samenwerking ook hoopt de BDO een breder en vooral jonger publiek aan te trekken. “We zijn vooral heel blij met de frisse aanpak van Channel 4 en hun nieuwe ideeën en de prestaties die ze in het verleden al met de andere sporten in hun portfolio hebben neergezet. We geloven dat dit aantrekkelijk zal zijn voor een bredere demografie van kijkers. Dit is een geweldige samenwerking voor de BDO, zowel commercieel als in termen van de juiste strategische partner om de BDO-darts nog sterker te maken,” aldus Williams.

BBC gestopt met uitzenden Lakeside

Tot 2016 had de BDO zoals gezegd een contract met de BBC. Daar werd de Lakeside vanaf het begin van het toernooi in 1978 ieder jaar uitgezonden. De laatste jaren was Bobby George, de extravagante meervoudige Lakeside-finalist daar meestal bij aanwezig om beschouwingen te geven. De Embassy, en later de Lakeside, was ieder jaar weer het best bekeken dartstoernooi met miljoenen kijkers wereldwijd.

In 2016 besloot de BBC het contract met de BDO, dat 38 jaar heeft geduurd, niet te verlengen.

Mr Green

Lakeside Nieuws

Loting BDO WK darts 2020: negen Nederlanders in O2 Arena

Loting BDO WK darts 2020: negen Nederlanders in O2 Arena

Loting BDO WK darts 2020 | De loting voor het wereldkampioenschap darts van de BDO is verricht. Zeven Nederlandse mannelijke darters en twee vrouwelijke maken hun opwachting bij het toernooi dat tot dit jaar...
Zeven Nederlanders op BDO WK Darts plus 13-jarige Leighton Bennett

Zeven Nederlanders op BDO WK Darts plus 13-jarige Leighton Bennett

Op zijn dertiende mag Leighton Bennett eigenlijk nog geen pub betreden of ‘s avonds laat nog werk verrichten. Toch heeft de jonge Engelsman zich geplaatst voor het BDO wereldkampioenschap darts (het toernooi dat door...
Richard Veenstra presteert goed bij BDO: GSOD in zicht

Richard Veenstra presteert goed bij BDO: GSOD in zicht

Bij de British Darts Organisation gebeurt er tamelijk veel de afgelopen tijd. Ondertussen gaan de toernooien ook gewoon door. Zo werd vorige week de BDO World Trophy gespeeld en bijna ging een Nederlander met...