Ga naar hoofdinhoud

Adam Smith-Neale is de rijzende ster van de BDO

Begin dit jaar won Glen Durrant de titel op Lakeside 2018, het belangrijkste toernooi van de BDO. Het was de tweede keer op rij dat Duzza zich de sterkste van ‘s werelds oudste dartsbond toonde. Maar gaat hij begin volgend jaar ook Lakeside 2019 in als grote favoriet? Dit jaar krijgt hij stevige concurrentie van Adam Smith-Neale.

Waar is Lakeside WK Darts 2019?

We noemen het dan wel Lakeside 2019, maar er heerst toch nog enige verwarring over de locatie van het officieuze wereldkampioenschap darts. In de zomer gonsde er geruchten rond dat de BDO geen overeenkomst kon bereiken met de evenementenhal in Frimley Green, Engeland. In september was er het bericht dat alles weer in kannen en kruiken was. Maar medio oktober kwam weer het bericht dat zelfs de spelers nog niet weten naar welke stad ze begin 2019 moeten reizen. En ook is er nog gesteggel over de uitzendrechten.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Geruststelling

Hoe dan ook, de BDO heeft 5 tot en met 13 januari 2019 op de agenda gereserveerd voor het toernooi. En we website van het Lakeside complex heeft de geruststellende mededeling dat ‘56 darters will be selected for the 2019 games scheduled to be held January 5-13, 2019’. De eerste zestien op de plaatsingslijst van de BDO zijn zeker van een plekje. In de lijst van 10 oktober staat Durrant eerste en is het even zoeken naar Smith-Neale. Hij staat 87e.

Adam Smith-Neale beter dan Glen Durrant

Dus waarom tippen we de 24-jarige Engelsman dan? Omdat die ranking op basis van de afgelopen 52 weken is. Kijken we alleen naar dit jaar, naar de seizoensranglijst, dan staat hij ineens bovenaan.

En sinds Lakeside 2018, dus vanaf 15 januari 2018, heeft hij na Duzza het meeste prijzengeld gewonnen. Een grote smak haalde hij eerder deze maand op door de Winmau World Masters te winnen. En wie versloeg hij daar in de finale met 6-4? Precies: Durrant.

Geen Martin Adams op Lakeside WK Darts 2019

Ook qua jaargemiddelde komt hij goed mee met de BDO-top. Durrant leidt die lijst met 99,45, een puik moyenne waarmee hij het ook bij de PDC goed zou doen. Michael Unterbuchner volgt met 95, daarna komt Smith-Neale met 94,4.

Durrant is 47, dus het is wel duidelijk van wie we in de toekomst meer kunnen verwachten. Ook voor darters houdt het op een zeker moment op – zoals Martin “mister BDO” Adams aantoont, door er op Lakeside 2019 voor het eerst in 25 jaar niet bij te zijn. Wolfie verzamelde afgelopen jaar niet genoeg punten voor directe kwalificatie en kwam ook niet door het kwalificatietoernooi.

Back To Top