Ga naar hoofdinhoud

Alles wat je wilt weten over de Lakeside Darts

De Lakeside Country Club te Frimley Green profileert zichzelf als het centrum van de dartswereld. Of, zoals het clubhuis wordt omschreven op de website, “the home of world darts”. En die claim onderstreept Lakeside door al sinds 1986 het wereldkampioenschap darts van de BDO te organiseren.

Het WK darts van de bond BDO werd in 1978 voor het eerst georganiseerd. Aanvankelijk was een nachtclub in Nottingham de locatie, daarna werd een paar jaar de Jollees Cabaret Club in Stoke aangedaan. Maar inmiddels is Lakeside dus al dertig jaar het strijdtoneel voor het originele wereldkampioenschap.

Geschiedenis van Lakeside

De geschiedenis van Lakeside gaat echter langer terug. Tot 1971 had het pand de naam Wharfenden House, tot Bob Potter het terrein kocht, aan het verbouwen sloeg en diverse faciliteiten uit de grond stampte. Zo werd de capaciteit uitgebreid van 500 naar over de duizend stoelen. Potter had een breed netwerk door zijn job als concertpromotor en hij maakte daar dankbaar gebruik van door toppers uit de Britse entertainmentwereld in Lakeside te boeken.

Een belangrijke stap volgde in 1978. De aanleiding was droevig, want een heftige brand maakte een grondige heropbouw noodzakelijk. Potter pakte het zoals hij gewend is weer groots aan. Weer werd de capaciteit uitgebreid en op het terrein zou ook het Lakeside International Hotel verrijzen.

Van Embassy naar Lakeside

Toch duurde het nog lang voordat het BDO WK darts in de volksmond bekend zou komen te staan als Lakeside. Het evenement werd aanvankelijk gesponsord door Embassy, een sigarettenmerk. In 2004 maakte nieuwe wetgeving dat onmogelijk.

Potter rook zijn kans en schoof Lakeside, toen inmiddels dus als de plaats van handeling, naar voren als sponsor. Daarmee verwierf hij het recht om zijn naam aan het WK te verbinden, wat een enorme boost gaf aan de naamsbekendheid van zijn complex.

Lakeside WK Darts 2018

Wil je ook een keer het WK te Lakeside bezoeken? Een passepartout voor het hele evenement, dus van de allereerste tot allerlaatste pijl, kost tegen de 600 euro (534 pond). Is alleen het eerste weekend voldoende voor je, dan kan dat voor 116 pond. En zo zijn er nog vele andere opties beschikbaar, zoals alleen de finale bezoeken voor 68 pond of 83 voor een vip-tafeltje. Combipakketten met hotelovernachtigen zijn ook beschikbaar. Leg je oor tegen de hotelmuur en wie weet hoor je de aanstaande kampioen aan de andere kant van de muur zijn pijltjes in het bord boren!

Back To Top