Ga naar hoofdinhoud

BDO darters naar Lakeside 2018 op weg via de World Trophy

Op Lakeside 2018 moeten dartliefhebbers nog een kleine negen maanden wachten. Maar de lange aanloop naar het belangrijkste toernooi van de BDO komt lekker op gang als eind mei de BDO World Trophy begint. Deze major heeft grote invloed op hoe de BDO-ranking er uit komt te zien en die bepaalt weer de plaatsingslijst voor Lakeside.

Het verhaal is simpel: hoe hoger je staat op de ranglijst, hoe eenvoudiger je Lakeside loting uitpakt. In theorie dan. Want alhoewel je als geplaatste speler in de eerste ronde geen andere geplaatste speler kan treffen, kan je natuurlijk ook worden gekoppeld aan een jong megatalent of een wat weggezakte veteraan die een opleving kent. Maar een hoog plekje op de ranglijst heeft ook een ander voordeel: directe plaatsing voor evenementen als de World Trophy, terwijl anderen zich eerst moeten kwalificeren.

Wedden maakt het nog spannender! Hoge odds bij 888Sport

Danny Noppert

Op de BDO World Trophy 2017 kunnen we bij de heren minstens vijf Nederlandse darters verwachten. In het Memo Arts Centrey in Barry, Wales, genieten drie Nederlanders een geplaatste status: Danny Noppert (zesde), Wesley Harms (achtste) en Richard Veenstra (zestiende).

Het deelnemersveld wordt aangevuld via zogeheten regionale ranglijsten en daarop staat Willem Mandigers bovenaan. Voorts wordt gekeken naar de lijst BDO Invitations Table en via die weg kan Wouter Vaes zijn koffer pakken voor de trip naar Wales. Deze twee sluiproutes brengen twee opvallende klanten naar Barry: Umit Uygunsozlu, de eerste Turkse darter ooit op een BDO-toernooi, en de ultieme cultheld van de dartssport Andy Fordham.

En hoe vergaat het Noppert eigenlijk sinds die sensationele finaleplaats op Lakeside 2017? Bij de Hal Masters in maart moest hij weer genoegen nemen met plek twee. De Engelsman Mark McGeeney won met 3-1. Eerder in april bleef hij bij de German Open en German Masters steken in de kwartfinale. Laatstgenoemde toernooi werd een prooi voor Veenstra.

Glen Durrant

Glen Durrant is op de World Trophy als eerste geplaatst. De huidige Lakeside-kampioen heeft tevens de World Masters titel in handen. Wint hij de World Trophy, dan komt hij in het bezit van de zogeheten triple crown.

Sinds Lakeside heeft hij vooral demonstratiepartijen gegooid, waar de mentaliteit anders is dan op het hoogste niveau. “Als je daar 150 moet uitgooien, ga je voor drie keer bulls eye in plaats van starten met treble 20”, legt hij uit.

Back To Top