Ga naar hoofdinhoud

BDO darts: Nederlandse mannen verdedigen titel op Six Nations Cup

Op vrijdag 21 juni begint de Six Nations Cup Darts 2019, waar het Nederlandse herenteam aan begint als titelhouder. Het toernooi wordt georganiseerd onder de auspiciën van de BDO. De Nederlandse dartsbond NBO heeft inmiddels de leden van het heren- en damesteam bekendgemaakt.

Six Nations Cup Darts 2019 in Assen

De darters draven in De Bonte Wever in Assen op met Martijn Kleermaker, Jeffrey Sparidaans, Willem Mandigers, Chris Landman en Wessel Nijman. De eerste vier waren vorig jaar ook van de partij, toen voor de tweede maal ooit de titel werd bemachtigd. Mandigers staat momenteel van dit vijftal het hoogst op de BDO-ranking: achtste. Bij de dames moeten Aileen de Graaf, Sharon Prins en Anca Zijlstra het gaan doen voor Oranje. De Graaf is de nummer vier van de damesranking van de BDO en De Graaf staat op die lijst twaalfde.

Met wedden op darts bij de bookmakers maak je het nog spannender!

Richard Veenstra weer nummer 1 BDO

Het is trouwens op die ranglijst darten van de BDO de laatste weken stuivertje wisselen bij de mannen. Jim Williams nam in de derde week van mei de koppositie over van Richard Veenstra. Voor de Welshman gaf dat misschien niet zoveel voldoening, want hij kwam de week ervoor bij het Polish Open niet eens in actie.

De week daarna stond het Bruges Belfry Open op het programma en daar sloeg Williams in 2018 bij beide toernooien toe. Dat kunstje herhaalde hij niet, waardoor hij een hoop punten verloor. Veenstra sloop daardoor per eind mei weer naar de begeerde nummer 1-positie.

Wesley Harms tweede op BDO ranglijst

De Nederlandse dominantie van de ranglijst wordt gecompleteerd door Wesley Harms, die nu tweede staat. Zij geven op de Six Nations Cup dus niet acte de presence. De lijst is vooral ook belangrijk met het oog op deelname aan Lakeside, het officieuze WK darts van de BDO. Sta je hoog genoeg, dan mag je direct in de eerste ronde op het Lakeside speelschema aan de slag. Maar vanaf plek 20 en lager wordt het tricky, ga je afhankelijk worden van afzeggingen of ben je veroordeeld tot de voorronde.

Kwalificeren voor Lakeside

Martijn Kleermaker is nu de nummer dertien en Chris Landman staat achttiende. Vasthouden of verbeteren is het devies, zodat we deze gasten begin 2020 ook terugzien op het iconische Lakeside. Wouter Vaes staat nu 25e en heeft gelukkig nog wat maanden de tijd om punten bij elkaar te werpen.

Back To Top