Ga naar hoofdinhoud

BDO wil niet te afhankelijk zijn van Lakeside

Darts. Het toernooi te Lakeside (Frimley Green) van de bond BDO geldt als het officieuze wereldkampioenschap darts. Het is een van de oudste dartstoernooien op de kalender. De BDO wil echter niet te afhankelijk zijn van Lakeside en geeft daarom een upgrade aan de BDO World Trophy.

BDO World Trophy concurrent Lakeside

Zo ongeveer alle groten in de dartswereld, zetten hun eerste schreden onder auspiciën van de BDO. Phil Taylor, Raymond van Barneveld en ook Michael van Gerwen wonnen hun eerste toernooitjes bij de BDO. De rivaliserende bond PDC ontstond begin jaren 90 en is inmiddels de grootste. Bij de BDO staan commerciële belangen en glamour niet voorop, al ontkomt ook deze organisatie niet aan de noodzaak om het prijzengeld op te krikken.

Dat is dus wat gaat gebeuren bij de World Trophy. Dit jaar is de prijzenpot van de World Trophy opgevoerd naar 100.000 Britse pond. Daarnaast ligt een bonus van 50.000 Pond klaar voor de speler die een negendarter op het bord krijgt. Dit jaar wordt het toernooi van 28 tot en met 30 mei gehouden in Manchester.

Begin dit jaar zond de omroep BBC voorlopig voor het laatst Lakeside uit. De staatsomroep moet bezuinigen, maar heeft overigens wel besloten om later dit jaar voor het eerst een PDC-toernooi uit te zenden. BDO heeft inmiddels nieuwe mediapartners gevonden.

Sharon Prins bereidt zich voor op Lakeside 2017

Al drie keer was Sharon Prins present op het damestoernooi van Lakeside. Wat de Zoetermeerse betreft, zal ze in 2017 voor de vierde keer in de feestzaal aantreden. Ze bereikte tweemaal de halve finale, in 2013 en 2015, waar ze verloor van Lisa Ashton. Prins heeft een sponsor gevonden en dat stelt haar in staat om de komende maanden toernooien af te lopen, speurend naar rankingpunten om kwalificatie voor het Lakeside WK Darts af te dwingen.

Scott Mitchell treurt nog over Lakeside 2016

Prins kijkt naar de toekomst, Scott Mitchell sombert nog na over de afgelopen editie van Lakeside. De WK darts kampioen van 2015 meent dat hij een grote kans liet liggen, om zijn titel te behouden. Begin dit jaar verloor hij van Richard Veenstra in de kwartfinale.

“Ik kwam het toernooi in met een uitstekend gevoel”, vertelt Mitchell tegen de lokale krant Bournemouth Echo. “Was ik langs Richard gekomen, dan zou de titel echt in zicht zijn”. Toch koester ook hij hoop: “Het leven van een darter verloopt zoals een grafiek, het schiet op en neer. Maar momenteel zit ik in de opwaartse curve.”

Back To Top