Ga naar hoofdinhoud

Zware start BDO WK Darts voor Danny Noppert

Aanstaande zaterdag gaat de Lakeside 2018 van start en ook dit jaar zal de Lakeside country club in Frimley Green het decor vormen voor het BDO World Championship Darts. Afgelopen jaar stond Danny Noppert in de finale van het WK darts en verloor met 7-3 van Glen Durrant. Dit jaar doet de Fries een nieuwe gooi naar de wereldtitel.

Danny Noppert is het jaar echter begonnen met een zware tegenslag; op oudjaarsdag overleed zijn moeder die al enige tijd ernstig ziek was. Noppert won op 10 december als tweede Nederlander het Zuiderduin Finders Darts Masters. Eerder won Raymond van Barneveld het Zuiderduin, zoals het toen nog heette. ‘Noppie’ droeg de overwinning dan ook op aan zijn moeder in een emotioneel interview met Omrop Fryslân. Een wereldtitel aan zijn moeder opdragen is een sterke drijfveer voor de Fries.

Noppert winnaar Lakeside 2018?

Bij de bookmakers is Noppert één van de topfavorieten voor de BDO-wereldtitel. Glen Durrant, de winnaar van afgelopen jaar, is favoriet en Noppert is de nummer twee. Op grond van deze darts voorspellingen ligt een herhaling van de finale van afgelopen jaar in het verschiet. Als Noppert dit keer wint, zou hij de vierde Nederlander worden die het Lakeside darts wint.

BDO WK Darts Lakeside 2018 voorspellingen bookmakers GettyRaymond van Barneveld was de eerste Nederlander ooit die wereldkampioen darten werd en won Lakeside vier maal, in 1998, 1999, 2003 en 2005. Jelle Klaasen versloeg Barney in de finale van 2006 om de tweede Nederlander te worden die het BDO WK Darts won. In 2012 was Christian Kist de laatste die Lakeside kampioen werd.

Voorrondes Lakeside

Danny Noppert begint in Frimley Green in de voorrondes. Daarin wordt Joe Chaney de eerste tegenstander voor de finalist van afgelopen jaar. De winnaar van deze wedstrijd speelt tegen Richie Edwards in de eerste ronde waarin 32 darters spelen. Als hij de achtste finales haalt, wordt Mark McGeeney of Martin Adams de volgende tegenstander. In de kwartfinale zou hij Willem Mandigers of Wesley Harms kunnen tegenkomen.

In de voorrondes spelen nog drie andere Nederlanders: Jeffrey Sparidaans, Chris Landman en Derk Telnekes. In de eerste ronde, ofwel de laatste 32 spelers die zich allemaal direct hebben geplaatst, zien we drie Nederlanders: Wesley Harms, Willem Mandigers, Richard Veenstra . Ook zijn er twee Belgen die zich direct hebben geplaatst: Geert de Vos en Andy Baetens. De Vos speelt zijn eerste wedstrijd tegen de winnaar uit de voorronde tussen de Nederlanders Landman en Telnekes.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Lisa Ashton en Glen Durrant favoriet

Bij de vrouwen doen er drie Nederlandse dames mee op de Lakeside 2018: Sharon Prins, Anca Zijlstra en Aileen de Graaf. Sharon Prins speelt haar eerste wedstrijd tegen Maria O’ Brien. Aileen de Graaf treft Paula Jacklin en Anca Zijlstra treft in haar eerste wedstrijd een lastige tegenstandster in Anastasia Dobromyslova.

Glen Durrant is de favoriet voor de BDO-wereldtitel darts. Bookmaker Mr Green noteert 2.25 voor de Engelsman die zijn wereldtitel dit jaar verdedigt. Noppert noteert 8.00. Mitchell Scott heeft odds van 11.00 staan en Jamie Hughes 15.00. Bij de dames noteert Aileen de Graaf 5.00 voor de winst. Lisa Ashton is favoriet met 2.25.

Back To Top