Ga naar hoofdinhoud

BDO WK Darts 2020: Chris Landman speelt op eerste dag ‘Lakeside’

Zaterdag 4 januari 2020 gaat ‘Lakeside’, het wereldkampioenschap darts van de BDO, van start. Zo vlak nadat Peter Wright zich kroonde tot kampioen bij de PDC is er dus een nieuw WK. En dit is eigenlijk het echte WK Darts, want de BDO begon al in 1978 met zijn mondiale titelstrijd. Op de openingsdag komt er een Nederlander in actie: Chris Landman treft Dave Parletti.

Nederlanders op BDO WK Darts

Het format van het BDO WK BDO is vrijwel identiek aan die van de PDC. In de eerste ronde gaat het om best of 5 sets, dus je moet 3 sets pakken. Elke ronde loopt dat getal op en de finale is een strijd om best of 13 (dus 7 sets vereist). In 2020 doen er bij de mannen en vrouwen 10 landgenoten mee: Wesley Harms, Willem Mandigers, Chris Landman, Martijn Kleermaker, Gino Vos, Dennie Olde Kalter, Richard Veenstra, Sharon Prins en Aileen de Graaf.

Kaartverkoop WK Darts teleurstellend

Het had heel wat voeten in de aarde om het evenement ook dit jaar te organiseren. De bond nam afscheid van de traditionele locatie voor zijn WK: Lakeside. Ditmaal wordt gespeeld in de O2 Arena te Londen, maar dan wel in een kleinere bijzaal (de Indigo). En het lukte bij lange na niet om alle kaarten voor het WK te verkopen.

Prijzengeld gehalveerd: Fallon Sherrock komt niet

De BDO was daardoor gedwongen om vorige week aan te kondigen dat het prijzengeld flink werd verkleind. En dat had weer als resultaat dat Fallon Sherrock afhaakte. Zij had juist de grote publiekstrekker moeten worden, nadat ze op het WK darten van de PDC als eerste vrouw een wedstrijd had gewonnen (twee zelfs).

Richard Veenstra, Wesley Harms en Willem Mandigers

De drie afgelopen edities van Lakeside werden gewonnen door Glen Durrant. Hij is inmiddels onderdeel van het PDC-circuit. Danny Noppert haalde in 2017 de finale, ook hij is er niet meer bij. Richard Veenstra was in 2018 kwartfinalist en Willem Mandigers wist vorig jaar de laatste acht te bereiken. Dat duo is er wel weer bij, als geplaatste speler zelfs. Die plaatsingslijst wordt aangevoerd door Wesley Harms, die in 2012 en 2013 in de halve finale van Lakeside stond.

Dave Parletti – Chris Landman

Maar eerst richten we de blik dus op Chris Landman. Dit is zijn derde deelname op rij en hij wacht nog op zijn eerste zege. Zijn tegenstander Dave Parletti is als vierde geplaatst en gaat zijn tweede WK beleven. Vorig jaar verloor hij zijn eerste match.

Wedden op ‘Lakeside’ darts | Jim Williams is de favoriet voor de eindzege en noteert bij de bookmakers 4.33. Richard Veenstra volgt @8.00 en Wesley Harms staat op 11.00.

Programma BDO WK Darts

Zaterdag 4 januari 2020
14:00 uur Mario Vandenbogaerde – Sebastian Steyer (R2)
15.15 uur Justin Thompson – Scott Williams (R1)
16.30 uur Vicky Pruim – Corrine Hammond (R1 v)
17.00 uur Dave Parletti – Chris Landman (R2)
20:00 uur Darren Herewini – Simon Stainton (R1)
21.15 uur Beau Greaves – Trina Gulliver (R1 v)
21.45 uur Thibault Tricole – Ross Montgomery (R1)
23.00 uur Jim Williams – Gary Stone (R2)

Volledig programma: speelschema WK Darts

Back To Top