Ga naar hoofdinhoud

BDO WK Darts: schema voor Lakeside ronde 1 en 2

Op zaterdag 4 januari 2020 begint het wereldkampioenschap darts van de bond BDO en nu is ook het schema voor de eerste en tweede ronde bekend. Zet dus alvast de partijen van de spelers die je interesse wekken in de agenda, waaronder natuurlijk Nederlandse deelnemers als Wesley Harms, Richard Veenstra en Martijn Kleermaker.

Negen Nederlanders op BDO WK Darts 2020

De verwachting is dat de Nederlanders bepaald niet als toernooi-vulling afreizen naar Londen. De O2 Arena is de nieuwe locatie voor het belangrijkste toernooi van de BDO, nadat decennia werd gespeeld in de evenementenhal Lakeside te Frimley Green. De kaartverkoop voor het BDO WK Darts gaat nog niet heel denderend, dus wil je erbij zijn, grijp dan je kans.

Er zitten liefst vier Nederlanders bij de top acht geplaatste spelers en in totaal doen er zeven landgenoten mee bij de mannen. Ook maken er twee Nederlandse vrouwen kans op de wereldtitel. De allereerste partij van deze editie is Mario Vandenbogaerde tegen Sebastian Steyer. En op die openingsdag komt ook gelijk een Nederlandse darter voor de oche. De vierde en laatste partij van die zaterdag is Dave Parletti tegen Chris Landman. Check het speelschema onderaan dit artikel voor alle details.

Toch darts in Lakeside country club?

Het zijn lastige tijden voor de BDO. Het besluit om Lakeside vaarwel te zeggen was niet eenvoudig; die plek was immers zo iconisch geworden dat naar dit WK werd verwezen als ‘Lakeside’. De eigenaar van de locatie is zo verbolgen over de mislukte onderhandelingen, dat hij overweegt om begin 2020 zelf een wedstrijd te organiseren. Dan zal hij wel grote namen moeten strikken, anders laten fans en media het keihard links liggen. En aangezien de PDC dan net zijn WK darten heeft afgerond en de BDO er midden in zit, zal dat vermoedelijk een te lastige klus zijn.

Wie weet de laatste keer BDO WK Darts

Daarnaast is de grondlegger van de BDO onlangs overleden. Olly Croft was van 1973 tot 2011 de roerganger van de bond. Wat darter Scott Mitchell betreft loopt ook de bond zelf het gevaar het loodje te leggen. In een inmiddels verwijderd bericht op Twitter liet ‘Scotty Dog’ weten dat als het komende WK Darts geen succes wordt, de BDO volgend jaar rond deze tijd wellicht is opgedoekt.

Advies van de PDC

Vanuit de PDC krijgt de bond het bij monde van Barry Hearn het advies om zich te profileren als amateurorganisatie. Dat betekent concreet: stoppen met grote toernooien zoals het WK organiseren, stoppen met prijzenpotten van tonnen pond, maar alleen nog fungeren als begeleider van dartstalent dat dan later de stap kan maken naar de PDC.

Van 4 tot en met 12 januari zijn al die kwesties even minder zichtbaar en kunnen tv-kijkers en aanwezigen genieten van een extra portie WK-darts.


Zaterdag 4 januari
Middag
Mario Vandenbogaerde v Sebastian Steyer (R2)
Justin Thompson v Scott Williams (R1)
Vicky Pruim v Corrine Hammond (R1 women)
Dave Parletti v Chris Landman (R2)

Avond
Darren Herewini v Simon Stainton (R1)
Beau Greaves v Tori Kewish (R1 women)
Thibault Tricole v Ross Montgomery (R1)
Jim Williams v Gary Stone (R2)

Zondag 5 januari
Middag
Wayne Warren v Thompson / Williams (R2)
Joe Chaney v Ben Hazel (R1)
Aileen de Graaf v Kirsty Hutchinson (R1 women)
Willem Mandigers v Michael Unterbuchner (R2)

Avond
Andreas Harrysson v John O’Shea (R1)
Deta Hedman v Laura Turner (R1 women)
Paul Hogan v Brian Raman (R1)
Martijn Kleermaker v Gino Vos (R2)

Maandag 6 januari
Middag
Gabriel Pascaru v Justin Hood (R1)
David Cameron v Nick Fullwell (R1)
Wesley Harms v Harrysson / O’Shea (R2)

Avond
Andy Hamilton v Herewini / Stainton (R2)
Mikuru Suzuki v Maria O’Brien (R1 women)
Scott Waites v Martin Adams (R2)
Adam Smith-Neale v Hogan / Raman (R2)

Dinsdag 7 januari
Middag
David Evans v Cameron / Fullwell (R2)
Nick Kenny v Dennie Olde Kalter (R2)
Anastasia Dobromyslova v Sharon Prins (R1 women)
Richard Veenstra v Pascaru / Hood (R2)

Avond
Gary Robson v Chaney / Hazel (R2)
Lisa Ashton v Paula Jacklin (R1)
Scott Mitchell v Leighton Bennett (R2)
Ryan Hogarth v Tricole / Montgomery (R2)

Woensdag 8 januari
Avond
Lorraine Winstanley v Casey Gallagher

Voor meer zie: speelschema wk darts

Back To Top