Ga naar hoofdinhoud

BDO WK Darts: Wesley Harms – Scott Waites en Richard Veenstra – Evans

Veel Nederlanders op het BDO WK Darts vandaag! Chris Landman staat in de afsluitende match van de middagsessie tegenover Ben Hazel. Wesley Harms opent de avondsessie versus ex-kampioen Scott Waites. En in de laatste avondpartij komt Richard Veenstra tegenover David Evans te staan.

Dinsdag zagen we ook al een paar landgenoten hun pijlen werpen in de Londense O2 Arena. En met succes! Dennie Olde Kalter versloeg Nick Kenny met 3-2 in sets en Richard Veenstra rekende met gemak af met Justin Hood (3-1).

Wesley Harms – Scott Waites: Lakeside kampioen favoriet

Harms is als eerste geplaatst voor het wereldkampioenschap darts van de BDO. Dat betekent dat hij tot het meetpunt van een paar maanden terug de meeste punten bij elkaar had gegooid voor de ranking van de bond. Toch is Waites, als 16e geplaatst, de favoriet voor deze dartspartij. Hij is tenslotte tweevoudig kampioen darts en stond vorig jaar nog in de Lakeside finale en in 2018 in de halve finale. Een echte WK-specialist!

Niveau Waites laat te wensen over

Waites was absoluut niet te spreken over zijn niveau in de eerste ronde tegen oud-kampioen Martin Adams. “Hij scoorde beter dan ik, maar zijn dubbels waren waardeloos”, zei hij zonder blikken of blozen. “Ik had in 20 minuten er met 3-0 af kunnen gaan. Geen idee hoe ik heb gewonnen!” Dus dat zorgt voor hoop bij Wesley Harms, die tot een gemiddelde van 91,8 kwam in zijn eerste match. Waites moest het doen met 84,2.

BDO WK Darts Richard Veenstra – David Evans

Richard Veenstra was vooral qua finishes lekker op dreef in zijn partij van dinsdagmiddag. Zo wist hij 127 en 145 uit te gooien. Wel zal het qua scoren iets beter moeten, want zijn gemiddelde kwam uit op 86,3, al was dat nog wel drie punten hoger dan dat van Evans in zijn partij tegen Nick Fulwell. De 30-jarige Engelsman debuteert op het WK Darts.


Wedden op darten | Wesley Harms staat bij de bookmakers genoteerd op 1.73 voor de winst en Scott Waites op 2.10. We vinden dat een verkeerde inschatting van de bookies, Waites is voor ons de favoriet, dus wij gaan voor die 2.10. Een alternatief is 4-2 in sets voor Waites @6.50.

Programma darts woensdag 8 januari

Check speelschema WK Darts voor het volledige programma en alle uitslagen.

Middag 14:00-18:00
Wayne Warren v Andy Hamilton (RD2)
Lorraine Winstanley v Casey Gallagher (RD1 Women)
Chris Landman v Ben Hazel (RD2)

Avond 20:00-00:00
Wesley Harms v Scott Waites (RD2)
Michael Unterbuchner v Scott Mitchell (RD2)
Richard Veenstra v David Evans (RD2)

Back To Top