Ga naar hoofdinhoud

Chris Landman enige Nederlander in kwartfinale BDO WK Darts

Het BDO WK Darts in Londen is beroofd van al zijn Nederlandse deelnemers, op eentje na dan: Chris Landman. Hij speelt in de kwartfinale tegen Wayne Warren. België heeft ook nog een dartsijzer in het vuur: Mario Vandenbogaerde. Hij treft David Evans. Verder vandaag onder meer de dames halve finale Mikuru Suzuki – Beau Greaves.


Nederlanders sneuvelen op BDO WK Darts

In de afgelopen twee dagen sneuvelden de Nederlandse darters in rap tempo. Donderdag verliet Aileen de Graaf het vrouwentoernooi en in de avondsessie gingen Dennie Olde Kalter en Martijn Kleermaker er ook aan. Bij Olde Kalter werd al snel duidelijk dat het niet zijn dag was. Zijn tegenstander Vandenbogaerde pakte de eerste elf legs! Kleermaker gooide op een hoger niveau, maar had pech dat Hogan simpelweg nog beter was. Met een gemiddelde van 99 toont de Engelsman aan dat hij een echte kanshebber is voor de eindzege.

Dramatisch laag gemiddelde darts vrouwen

Wat gemiddeldes betreft: in de dameskwartfinale tussen Corrine Hammond en Laura Turner was er een leg met een wel heel dramatisch laag moyenne. De dames hadden samen 85 pijlen nodig om de leg uit te gooien. De darts-statistici onder ons menen dat er op een tv-toernooi nog nooit een zwakkere leg is gespeeld. Eerlijk is eerlijk: zo’n 43-darter geeft de tv-kijkers thuis wel het idee: dit kan ik ook!

BDO verlaagt prijzengeld weer: Des Jacklin onzichtbaar

Zo’n baggerleg is precies wat het BDO WK niet kan gebruiken. Laten we er niet omheen draaien: de BDO is op sterven na dood en dit WK Darts heeft na het afzeggen van Fallon Sherrock geen enkele speler meer waar het publiek echt voor warm loopt. En ja hoor, de bond heeft donderdag ook tussen neus en lippen door gemeld dat het prijzengeld nogmaals wordt verlaagd. Nadat er dus al zo’n 60 procent minder zou worden uitgekeerd.

Geld is op

Kleermaker heeft de geruchten ook opgepikt. “Het geld lijkt gewoon op te zijn en rekeningen kunnen niet betaald worden,” zegt hij. Grote baas Des Jacklin is bovendien te schijterig om het de spelers straight te vertellen. “Hij durft ons volgens mij niet onder ogen te komen, want ook in de spelersruimte zien we hem amper.”

Wayne Warren – Chris Landman

Maar goed, laten we genieten van de paar partijen die nog volgen en hopelijk zorgt Landman nog voor wat oranjevreugde. Warren is echter zwaar favoriet, want de 57-jarige Welshman behaalde in zijn twee vorige rondes een aanzienlijk beter gemiddelde en is als vijfde geplaatst.

Wedden op darten | Wayne Warren noteert bij de bookmakers 1.46 en winst Chris Landman staat op 2.70. We verwachten dat Warren met twee of meer sets verschil wint. De -1,5 sets handicap weddenschap op Warren noteert 1.77.

Programma WK Darts vandaag

Vrijdag 10 januari 2020
Volledig programma: speelschema BDO WK Darts

Mannen
Scott Waites – Scott Mitchell
Wayne Warren – Chris Landman
Jim Williams – Paul Hogan
Mario Vandenbogaerde -v David Evans

Vrouwen
Lisa Ashton – Corrine Hammond
Mikuru Suzuki – Beau Greaves

Back To Top