Ga naar hoofdinhoud

Alweer enkele maanden zit Lakeside 2012 er op en deze heeft een enorme verrassing met zich meegebracht: de overwinning van Christian Kist. Deze 25-jarige darter kwam uit het niets maar won wel het toernooi. Tevens viel hij erg op door zijn stijl en zijn slechte Engels. Kist versloeg Tony O’Shea in de finale van Lakeside 2012 en deze finale was een zeer spraakmakende. Wellicht volgen er nog vele van dit soort wedstrijden.

Editie van 2012 met Christian Kist

Christian Kist mag dan 74e staan op de ranglijst van de BDO, toch heeft hij het Lakeside toernooi gewonnen. In een schitterende finale tegen Tony O’Shea kon The Lipstick beslag leggen op de grote titel. De finale zat boordevol hoge worpen en mooie finishes, dus wat dat betreft heeft het publiek genoten van een mooie wedstrijd, waarin de twee darters aan elkaar gewaagd waren. Het had zomaar anders kunnen lopen.

Tony O’Shea 5 grand slams finales

Tony O’Shea, geboren in 1961, zit al veel langer in het vak dan Christian Kist. De man dart al 9 jaar langer voor de BDO en speelde al vijf Grand Slam finales. Hoe ongelukkig het ook mag klinken, Silverback verloor alle vijf de finales, waaronder de twee Lakeside finales in 2009 (Ted Hankey) en 2012 (Christian Kist).

Tony O’Shea is altijd een darter geweest met een goed hart. Hij kan zijn verlies prima verwerken en gooit normaliter zeer constant. Mocht hij Christian Kist dus treffen, kunnen we zeker een spektakel verwachten. Immers, Kist is tot op heden een darter van pieken en dalen gebleken. De wedstrijd kan alle kanten op met mooie en hoge finishes of juist slopende rally’s.

Komende jaargang zal O’Shea er op gebrand zijn om zijn verloren finales goed te kunnen maken. Het is voor hem ook tijd een topprestatie neer te zetten. Christian Kist komt uiteraard niet voor niets naar Lakeside. Hij zal er alles aan gaan doen om zijn titel te verdedigen. We hopen op een schitterende confrontatie!

Back To Top