Ga naar hoofdinhoud

Comeback Lakeside WK Darts in 2022

Lakeside WDF WK Darts 2022 | Van 1986 tot en met 2019 werd het wereldkampioenschap darts van de bond BDO gehouden in het Lakeside Leisure Complex in de Engelse plaats Frimley Green, in het zuiden van het land. In 2020 was een zaaltje in de O2 Arena de plek van handeling en begin 2020 was er ineens geen BDO-WK Darts meer.

Comeback Lakeside WK Darts in 2022

Waarom kwam er een einde aan een prachtige traditie? De BDO organiseerde in 1978, in Nottingham, het allereerste wereldkampioenschap darts ooit. De sponsor was toen sigarettenmerk Embassy en in de volksmond ging het toernooi dan ook ‘Embassy’ heten. Vanaf 2004 werd de Lakeside Country Club niet alleen de locatie, maar ook de sponsor. Toen was de associatie met sigaretten – een steeds meer ongewenste associatie- definitief verdwenen.

Zie wedden op Lakeside voor favorieten

BDO failliet in 2020

Maar in de jaren 90 werd een andere dartsbond opgericht, de PDC, en die zag de sport als een verdienmodel, niet zozeer als een leuke hobby waarbij gezelligheid voorop staat. De BDO kreeg steeds meer financiële problemen en kon uiteindelijk niks anders meer dan zich in 2020 failliet te laten verklaren.

WDF neemt het stokje over

Maar kijk: de WDF springt in het gat! Per 2022 krijgen we dus het WDF World Championships, in Lakeside. Het toernooi vindt plaats van zaterdag 1 tot en met zondag 9 januari. De prijzenpot is gevuld met 200.000 pond en de winnaar krijgt 50.000. Ook komen er een vrouwentoernooi en twee jeugdtoernooien.

Darters Lakeside 2022

Onder de 48 Lakeside deelnemers bij de mannen zien we enkele sterren van de BDO terug, zoals Wayne Warren, de allerlaatste BDO-kampioen ooit, die daarna moest wachten op zijn prijzengeld. Drievoudig wereldkampioen Martin Adams is er op zijn 65e ook nog steeds bij en namens Nederland proberen Richard Veenstra en Ryan de Vreede de eerste Lakeside WDF WK Darts titel te behalen. Nederlandse vrouwen die aan de oche verschijnen zijn Anca Zijlstra, Aileen de Graaf en Marjolein Noijens.

Speelschema Lakeside 2022

Brian Raman als eerste geplaatst

Het reekshoofd van de plaatsingslijst is Brian Raman uit België, de nummer twee Thibault Tricole uit Frankrijk, dat toch niet bekend staat als dartsland. Bij de vrouwen gaat regerend kampioen Mikuru Suzuki proberen haar derde titel op rij te halen. Deta Hedman en Anastasia Dobromyslova zijn geduchte concurrenten.

Fallon Sherrock ook van de partij

Fallon Sherrock staat vooralsnog ook ingeschreven voor het WDF WK Darts 2022. Ze verloor in 2015 de finale van het BDO-WK en heeft inmiddels bij de PDC al hele fraaie dingen laten zien, zoals een finaleplek bij de Nordic Darts Masters en kwartfinale bij de Grand Slam of Darts. Update: op 7 december werd bekend dat Sherrock zich heeft afgemeld.

Back To Top