Ga naar hoofdinhoud

Comeback Ted Hankey en BDO talentje Bennett verslaat Taylor

We zitten halverwege de wachttijd naar Lakeside 2020, het officieuze wereldkampioenschap darts van de bond BDO. En zowel een grote naam uit het verleden als een mogelijke toekomstige topper lieten deze week van zich horen. De voormalige Lakeside-winnaar Ted Hankey kondigde zijn comeback aan en de dertienjarige Leighton Bennett klopte op een demonstratietoernooi de grote Phil Taylor.

Ted Hankey alias The Count naar PDC

De 51-jarige Hankey is een van de bekendste spelers van de BDO. Althans, dat was hij, want zijn hoogtijdagen liggen in het vorige decennium. Hij won Lakeside in 2000 en 2009 en stond in 2001 in de finale. Zijn bijnaam is The Count en hij had de gewoonte om het podium te betreden met een rode cape. In 2012 kondigde hij tijdens Lakeside aan dat hij zou overstappen naar de PDC. De rivaliserende bond ontving hem met open armen en besloot om de halve finalisten van Lakeside van dat jaar een tourkaart te geven, zodat ze niet eerst de kwalificatieschool door hoefden te komen.

Teleurstelling en terug naar BDO

Maar de PDC-jaren van Ted Hankey werden een bittere teleurstelling. Problemen met zijn gezondheid (diabetes, te hoge cholesterol) wierpen hem terug en in 2013 kwam daar ook nog eens een lichte auto crash bij. Na het verlopen van zijn tourkaart besloot hij af te zien van een poging om die bij de Q-school te verlengen. Hij wist zich sindsdien alleen in 2016 te plaatsen voor Lakeside en vloog er in de eerste ronde uit.

Met wedden op darts bij de bookmakers maak je het nog spannender!

Hankey’s doel is Lakeside 2020

Vanaf juli wil hij bij het toernooi in Luxemburg serieus werk maken van een terugkeer in de elite. “Het gaat prima momenteel. Ik doe een aantal dingen compleet anders in vergelijking met vroeger. Mijn eetpatroon is anders, hetzelfde geldt voor drankgebruik. Ik train elke middag en avond,” zo verklaart The Count. Het doel is natuurlijk om Lakeside 2020 te halen, maar mocht dat niet lukken, dan gaat hij sowieso verder: “Volgend seizoen ga ik het volledige circuit af.”

Leighton Bennett verslaat Phil Taylor

Dat er bij de BDO ook genoeg top talentjes rond lopen bewees Leighton Bennett door bij SAP Darts Slam in Frankfurt met 4-1 in legs te winnen van Phil Taylor. Toegegeven, het was maar een demo-potje van korte lengte tegen een gepensioneerde darter, maar anderzijds zal The Power echt niet graag verliezen tegen een ventje van dertien. “Ik bleef de hele wedstrijd gefocust. Ik zocht ook geen oogcontact met hem. Daarom vergat ik bijna dat ik tegen Phil speelde,” aldus de jonge darter.​

Back To Top