Ga naar hoofdinhoud

Danny Noppert blijft bij BDO en ook Glen Durrant op Lakeside 2018

Op 15 januari 2017 leek Nederland naast Michael van Gerwen een tweede dartskampioen te krijgen. Danny Noppert stond die dag in de finale van Lakeside, het wereldkampioenschap darts van de bond BDO.

Het mocht niet zo zijn: Noppie verloor van Glen Durrant. Hoe ziet de toekomst van Noppert er nu uit?

Danny Noppert na Lakeside 2017

De nederlaag van Noppert was geen schande. Hij was tenslotte een debutant op Lakeside en om dan gelijk door te stomen naar de ultieme wedstrijd belooft nog veel goeds. De Fries behaalde bij tijd en wijle een niveau waarmee hij ook bij de andere bond PDC goed mee zou kunnen komen. Maar vooral in langere potjes zal hij wel aan zijn consistentie moeten werken. Dat lijkt een kwestie van meer ervaring opdoen in zulke duels.

Nu is het de vraag wat de beste plek is om aan zijn ontwikkeling te werken. Nog een jaar in de relatie luwte van de BDO, of proberen een tourcard te bemachtigen voor de PDC? De BDO biedt als voordeel dat hij als hoog genoteerde speler overal welkom is en op elk toernooi ver kan komen. Maar BDO-toernooien zijn in regel kleinschaliger, korter van formaat en niet de media- en cameradruk van de PDC.

Nog niet overstappen naar PDC

Dat zou dus het voordeel zijn van een switch: dan kan Danny Noppert in een snelkookpan aan zijn niveau schaven. Maar wel met als minpunt dat een reeks snelle uitschakelingen aan zijn zelfvertrouwen kan vreten. En er moet ook brood (lees: prijzengeld) op de plank komen.

Voor dat laatste lijkt de Jouster een beetje bang te zijn. Na Lakeside onthulde hij benaderd te zijn door enkele managers. “Die aanbiedingen komen van managers die bereid zijn het eerste seizoen alles voor me te vergoeden. Dan willen ze later een deel van het prijzengeld”, aldus Noppie.

Daarom blijft hij bij de BDO. Het lijkt dus zijn plan te zijn om pas over te stappen als hij voelt dat er een grotere kans is, om zichzelf ook direct staande te houden. Zodat hij van niemand financieel afhankelijk is.

Glen Durrant Lakeside 2018

Ook Durrant zal deelnemen aan Lakeside 2018, waarvoor hij evenals Noppert nu al is geplaatst. “Ik wil deze titel eer aandoen”, zei Duzza. “Als ik deze titel volgend jaar niet probeer te verdedigen, toon ik te weinig respect. Acht jaar geleden stelde ik als darter helemaal niks voor. De BDO heeft me zoveel gegeven. Ligt het aan mij, dan sta ik volgend jaar gewoon weer op Lakeside”.

Back To Top