Ga naar hoofdinhoud

Danny Noppert na Lakeside Darts 2017 naar de PDC?

De loting voor Lakeside, het officieuze wereldkampioenschap darts van de bond BDO, is inmiddels bekend. Danny Noppert is als derde geplaatst en daarmee de grootste kanshebber namens Nederland. Hij speelt in de openingsronde tegen een kwalificant.

De loting voor het BDO WK Darts verliep wat chaotisch, want het balletje met nummer vijf, die darter Pip Blackwell representeerde, kwam twee keer uit de koker. Misschien zou Blackwell het niet zo erg vinden om twee keer in de eerste ronde te spelen. Het verdubbelt immers zijn kansen!

Speelschema Lakeside 2017 – Danny Noppert

Maar de loting moest dus helemaal opnieuw. Enkele blikvangers van de BDO krijgen een speler tegenover zich die zich eerst nog moet kwalificeren voor Lakeside 2017 via de voorronde. Titelhouder Scott Waites bijvoorbeeld moet afwachten of hij Craig Caldwell of Dennis Harbour tegenover zich krijgt. Drievoudig winnaar Martin Adams, oftewel Wolfie, zal met bijzonder veel aandacht de match op het Lakeside speelschema tussen Dennis Nilsson en Ryan Joyce volgen.

Danny Noppert treft David Cameron of Jimmy Hendriks en de als negende geplaatste Wesley Harms wacht op Ratajski of landgenoot Willem Mandigers. De derde direct geplaatste Nederlander is Richard Veenstra (14) en hij speelt tegen Ross Montgomery. Dan is er nog een andere Oranjedarter in de voorronde, te weten Roger Janssen, en hij neemt het op tegen Mark McGrath.

BDO soort recreantenbond

Voor Noppert is het misschien zijn eerste en laatste Lakeside. De 25-jarige Fries is als een komeet opgekomen binnen de BDO. Een maand geleden liet Noppie op het Grand Slam of Darts zien dat hij ook opgewassen is tegen PDC-spelers. Daar versloeg hij Mensur Suljovic. Daarna liet hij weten na te denken over de switch, maar eerst moet hij dan wat zaken regelen, bijvoorbeeld met zijn werkgever.

Michael van Gerwen raadt Noppert aan om het gewoon te doen om een betere speler te worden. “De BDO is toch een soort recreantenbond. Alles gaat er veel vriendelijker aan toe. Bij is ons is er toch sprake van een zware strijd”, aldus Mighty Mike.

Programma Lakeside 2017

Glen Durrant (1) – Nick Kenny
Scott Mitchell (2) – Hendriks/Janssen/McGrath
Danny Noppert (3) – Cameron/Hendriks/World Masters winner
Jamie Hughes (4) – Martin Atkins
Martin Adams (5) – Nilsson/Ryan Joyce
Scott Waites (6) – Caldwell/Harbour
Dean Reynolds (7) – Pip Blackwell
Darius Labanauskas (8) – Conan Whitehead
Wesley Harms (9) – Ratajski/Mandigers
Darryl Fitton (10) – Wouter Vaes
Mark McGeeney (11) – James Hurrell
Brian Dawson (12) – Asada/Smith
Jim Williams (13) – Tony O’Shea
Richard Veenstra (14) – Ross Montgomery
Geert de Vos (15) – Smith/Van Baelen
Martin Phillips (16) – Hogan/Sawyer

Gokken op Darts

Wie wint het BDO WK Darts 2017? De Lakeside favorieten volgens 888sport:

Bij een goede voorspelling krijg je voor iedere ingezette euro het vetgedrukte bedrag terug! Lees ook: wedden op Lakeside.

Back To Top