Ga naar hoofdinhoud

Danny Noppert verliest finale Lakeside – Glen Durrant kampioen BDO

Danny Noppert heeft gisteren de finale van het WK Darten van de BDO verloren. De Brit Glen Durrant was net een maatje te groot voor de 26-jarige Fries. Durrant werd de winnaar van Lakeside 2017 met 7-3 in sets en mag zich het komend jaar wereldkampioen noemen.

Noppert speelde een sterk toernooi en bereikte zonder al te veel moeite de finale van de Lakeside. Voor aanvang van het toernooi, was Noppert al derde geplaatst.

Wedden maakt het nog spannender! Hoge odds bij 888Sport

Glen Durrant winnaar Lakeside 2017

Gedurende de hele Lakeside toernooi behaalde Danny Noppert het hoogste toernooigemiddelde en op grond daarvan lagen zijn kansen om deze finale te winnen heel gunstig. Zijn opponent in de finale, Glen Durrant, is de huidige nummer één van de BDO, en hij begon het toernooi dan ook als topfavoriet. Er werd gespeeld in sets, volgens het formaat ‘best of 7 sets’, en iedere set bestond in de finale ook weer uit vijf legs.

Noppert begon zijn finalestrijd veelbelovend door de tweede en derde set naar zich toe te trekken (1-3 en 1-3). De eerste set was naar Durrant gegaan (3-1), en na twee sets te hebben weggegeven herwon hij zich en pakte de volgende twee sets (3-1 en 3-1) waarbij hij de vijfde set pakte doordat Noppert zijn dubbels niet wist te vinden.

Danny Noppert raakt grip kwijt

Danny Noppert won de zesde set met 1-3 waardoor de stand in sets met 3-3 weer werd gelijkgetrokken. Durrant deelde vervolgens meteen een klap uit met een 3-0. Daarna kwam de 26-jarige Fries uit Joure er niet echt meer aan te pas, miste hij zijn dubbels op cruciale momenten en raakte de grip op zijn tegenstander kwijt.

Durrant won de zevende, achtste en negende set met 3-0, 3-2 en 3-1. Ook in de laatste set (3-2) kon de Fries niet meer genoeg druk uitoefenen op zijn tegenstander om op het laatste moment nog terug te komen. Glen Durrant ging aan de haal met de zege en mag zich een jaar lang wereldkampioen noemen.

Als Danny Noppert had gewonnen, was hij de vierde Nederlander geweest die de BDO-wereldetitel in de wacht had gesleept. Raymond van Barneveld Jelle Klaasen en Christian Kist gingen hem voor.

Lakeside finale een droom

Glen Durrant wint Lakeside 2017 GettyDe laatste Nederlandse winnaar van de Lakeside was Christian Kist in 2012. Kist begon toen aan zijn toernooi als een complete outsider en niemand had verwacht dat hij met de wereldtitel aan de haal zou gaan.

Voor Noppert lagen de verwachtingen bij aanvang van het toernooi stukken hoger: hij had al een buitengewoon goed jaar achter de rug waarin hij een fraaie reeks titels won – wat hem tevens de vierde plaats op de BDO-ranking opleverde. Op grond daarvan zou een plaats in de halve finale al binnen de verwachting liggen. De 26-jarige darter zei tegen Channel 4: ”Het is geweldig. Ongelooflijk. Het is een droom die werkelijkheid wordt. Ik heb er altijd van gedroomd om hier te staan en nu sta ik hier.”

Overstap naar PDC

Eerder had de Friese darter al laten weten dat hij nadacht over een overstap naar de PDC om daar aan een profcarrière te beginnen. Nu hij zo dicht bij de wereldtitel zat, zal hij waarschijnlijk nog een jaartje wachten. Durrant dacht ook na over een overstap naar de PDC, maar twijfelt nu omdat zijn nieuwe titels als BDO-Wereldkampioen ook heel belangrijk voor hem is.

De inschrijving voor de Q-School van de PDC -waaraan iedereen die een tour card wil bemachtigen moet meedoen- sluit vandaag. Zowel Noppert als Durrant moeten dus al heel snel beslissen of ze de overstap nu al willen maken, de kans is groot dat Noppert komend jaar opnieuw zal proberen de finale van de Lakeside te halen – en dit keer te winnen.

Wedden op darten

Uiteraard kun je jaarrond inzetten op darts. Weliswaar moet je nog even geduld hebben op nieuwe noteringen voor Lakeside 2018, maar gokken op darten kan altijd. Wat dacht je van de PDC Premier League bijvoorbeeld? Ook daar is Michael van Gerwen favoriet bij bookmaker 888Sport.

Benieuwd naar de noteringen? Lees dan ook: wedden op Lakeside.

Back To Top