Ga naar hoofdinhoud

Danny Noppert fulltime darten – Mason Foulkes talent in de dop

Nog even en dan trekt Danny Noppert voor het laatste de deur van zijn werkgever dicht. En keert hij niet meer terug. De darter uit Friesland gaat vanaf november fulltime darten. Tot nu toe combineerde hij zijn sportieve loopbaan met zijn werk als heftruckchauffeur.

Begin dit jaar stond Noppie in de finale van Lakeside, het officieuze wereldkampioenschap darts van de bond BDO. Dat smaakte naar meer, maar om meer te bereiken en daarna ook aan de top te blijven, zal de Jouster meer tijd op toernooien en achter het oefenbord moeten doorbrengen. Kortom, dat gaat niet lukken als parttime darter.

Danny Noppert professioneel darter

De 26-jarige Noppert heeft lang moeten wikken en wegen. “Het was een moeilijk besluit en ook spannend. Maar het is ook een leuke uitdaging en ik kijk er erg naar uit”, zegt hij. Natuurlijk is het zijn bedoeling om door een hoger niveau te halen en meer evenementen af te lopen ook meer prijzengeld binnen te slepen.

Mocht dat niet (direct) lukken, dan zingt hij het nog wel even uit: “Op Lakeside heb ik leuk prijzengeld gewonnen en dat heb ik achter de hand.”

Wedden maakt het nog spannender! Hoge odds bij de bookies

Overstap naar PDC

Keer op keer wordt aan hem gevraagd of hij wil overstappen naar de PDC. Daar valt meer poen te halen, maar aan de top is het niveau ook hoger. Hij speelt zeker met de gedachte, al zullen nieuwkomers zich wel via de zogeheten kwalificatieschool moeten plaatsen voor het PDC-circuit.

“Vorig jaar heb ik goed gegooid op de grand slam of darts en ik deed dat naast mijn 38-urige werkweek, terwijl anderen zich alleen op darten kunnen richten.” Op dat toernooi waren ook PDC-spelers actief.

Mason Foulkes: toekomstig kampioen darts

Ken je Mason Foulkes al, een van de grootste dartstalenten ooit? Vast niet, want het is een knul van vier jaar oud die volgens zijn vader de pannen van het dak gooit. Mason zag op zijn tweede darts op tv en is sindsdien verslingerd aan de sport. De jongen uit Bridgehall kan volgens pa Lee elk nummer raken dat je hem opdraagt. Momenteel oefent hij vooral op de bullseye.

Zijn favoriete spelers is Michael van Gerwen. Als Mighty Mike nog een jaartje of vijftien blijft spelen komt hij Mason vast wel eens tegen. Maar of hij hem dan nog zo schattig zal vinden.

Je kunt nu al darts uitslagen voorspellen! Verdien leuk bij met een weddenschap darten…

Back To Top