Ga naar hoofdinhoud

Danny Noppert – Mark McGeeney live Lakeside 2018

Lakeside WK Darts 2018. Vanmiddag speelt Danny Noppert in de tweede ronde van Lakeside tegen Mark McGeeney, de nummer één van de BDO-ranglijst en als derde geplaatst. Noppert verloor vorig jaar de finale en hoopt het ditmaal beter te doen.

Dinsdag verschenen twee Nederlanders voor de oche. Richard Veenstra versloeg Kyle McKinstry met 3-2 na een 2-0 voorsprong. Derk Telnekes redde het niet tegen Geert de Vos: 3-1.

Onderaan meer over de voorspellingen en de live stream van de wedstrijden.

Danny Noppert – Mark McGeeney

De ranglijst van de bond BDO wordt opgemaakt aan de hand van de twaalf beste resultaten. Hoe groter een toernooi is, hoe meer punten je kan behalen. Zo won McGeeney bijvoorbeeld de HAL Open, maar dat leverde minder punten op (18) dan bijvoorbeeld de achtste finale halen op de England Classic (28). De meeste punten vergaarde de Engelsman door het Dutch Open te winnen.

Danny Noppert stond zo laag op de ranking dat hij op Lakeside 2018 eerst een voorronde moet spelen. Dat heeft meer te maken met weinig deelnames aan de grote toernooien dan aan zwakke resultaten. Noppie kan qua niveau McGeeney namelijk prima aan, zoals blijkt uit zijn eerste twee partijen dit jaar in Frimley Green. Hij won tweemaal met 3-0 in sets, terwijl McGeeney in zijn eerste partij zich langs Martin Adams worstelde. Het werd 3-2, met een verlenging in de slotset, die hij met 6-5 besloot.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Noppie meer steady

Dat was echt geen beste partij van de als derde geplaatste McGeeney. Van de dertien legs die hij in die match pakte, rondde hij er slechts twee af in vijftien pijltjes of minder (en geen een keer in twaalf of minder). Drie keer had hij minstens negentien pijlen (dus zeven beurten) nodig. Noppie gooide vijf van zijn negen gewonnen legs in de eerste ronde uit binnen vijftien pijlen (tweemaal met dertien).

Maar bij de BDO gaat het er niet zozeer om dat je legs vliegensvlug af moet raffelen. Het is belangrijker om steady te zijn en te zorgen dat je in weinig legs na twintig pijlen nog steeds staat te prutsen. Noppert lijkt momenteel wat meer steady, al kan McGeeney ook wat nerveus zijn geweest, want starten tegen tegen “Wolfie” Adams, een drievoudig winnaar, is niet eenvoudig.

Wedden op darts

Gokken op Lakeside? Danny Noppert verloor zijn twee eerdere partijen tegen Mark McGeeney. Toch is hij bij bookmaker Mr Green de grote favoriet op 1.33, versus 3.30 voor de Engelsman. We verwachten dat het wat meer close wordt dan de bookies inschatten. We tippen dat er in deze best of 8 sets minstens zes sets worden gespeeld. Over 5,5 sets noteert 1.76.

Livestream Lakeside WK Darts 2018

Zodra de wedstrijden beginnen, kun je hier de Lakeside live streams kijken (ook heel handig voor het live wedden – bij bookmaker Mr Green kun je gedurende de partij inzetten).

Middagsessie vandaag:

Avondsessie vandaag:

Programma Lakeside vandaag

Volledig: speelschema Lakeside 2018

Middagsessie 14:00 tot 17:30
Andy Baetens – Scott Mitchell
Lorraine Winstanley – Tricia Wright
Danny Noppert – Mark McGeeney

Avondsessie 20:00 tot 23:30
Willem Mandigers – Wayne Warren
Glen Durrant – Darryl Fitton
Scott Waites – Dean Reynolds

Back To Top