Ga naar hoofdinhoud

Darryl Fitton is ‘best of the rest’ tijdens Lakeside 2014

Darryl Fitton valt tijdens Lakeside World Championship Darts net buiten de top vier van geplaatste spelers. ‘The Dazzler’ is als vijfde geplaatst op het wereldkampioenschap darts van de British Darts Organisation.

Darryl Fitton Lakeside Legend

De inmiddels 51-jarige darter wordt gezien als een ware ‘Lakeside legende’, maar speelde nog nooit mee voor de grote prijzen. Tweemaal strandde de Engelsman in de halve finale van Lakeside. Kan hij dit jaar ‘one step beyond’ de halve finale en zich opmaken voor zijn eerste WK finale?

De eerste geplaatste Nederlander luidt naar de naam Jan Dekker. ‘Double Dekker’ is als zesde ingeschaald op Lakeside 2014. Hoewel Dekker altijd nog pas 23 jaar is, is hij al een bekend gezicht in de Lakeside Country Club. De Nederlander maakte in 2011 zijn debuut als qualifier en bereikte hier direct de halve finale, waarin hij uiteindelijk verloor van Dean Winstanley. Dit jaar schreef hij onder andere de BDO International Open op zijn naam.

Scott Waites zevende geplaatst

Topfavoriet Scott Waites vinden we pas terug als het zevende reekshoofd. De huidige Lakeside-kampioen won dit jaar twee toernooien en lijkt de juiste vorm op tijd te hebben gevonden. De 36-jarige Engelsman speelt op zaterdag 4 januari zijn eerste wedstrijd tegen Alan ‘Chuck’ Norris.

De top acht wordt afgesloten met Jeffrey de Graaf. De 23-jarige Nederlander is de huidige nummer zes van de wereld en won dit jaar toernooien in Zweden en Denemarken. De rechtshandige speler verloor vorig jaar, mede dankzij een gemiste matchdart, in de eerste ronde van landgenoot Dekker.

BDO Lakeside 2014

Lakeside World Darts Championship wordt gehouden van zaterdag 4 januari 2014 en tot en met zondag 12 januari 2014. De wedstrijden worden afgewerkt op het machtig mooie podium in de Lakeside Country Club te Frimley Green.

Back To Top