Ga naar hoofdinhoud

Darryl Fitton zet na winst BDO World Trophy zinnen op Lakeside

Eind mei won Darryl Fitton de BDO World Trophy, dat na het opkrikken van het prijzengeld qua status in de buurt is gekomen van het officieuze WK darts op Lakeside. De Engelsman heeft nu zijn zinnen gezet op Lakeside 2017, dat begin januari zal plaatsvinden in Frimley Green.

Darryl Fitton wint in Lakeside de World Trophy

De eerste editie van de World Trophy vond plaats in 2014 en had ook in 2015 een plekje op de BDO speelkalender gekregen in februari. Vanaf 2016 is mei het nieuwe tijdstip. De locatie is een bekende, want ook dit toernooi wordt gehouden in de Lakeside Country Club. Daardoor is het een prima oefening voor het vlaggenschip van de dartsbond BDO.

In de finale rekende Darryl Fitton af met Peter Machin: 13-9. Tot 9-9 had “Dazzler” het moeilijk met Machin, daarna volgden er vier legs op rij, inclusief een einde in stijl met een twaalfdarter. Het was een van de grootste zeges in de loopbaan van de 54-jarige Fitton. De darter uit Stockport bereikte al tweemaal de halve finale op Lakeside (2005 en 2009) en was in 2009 de sterkste bij de Zuiderduin Masters.

Ongelukkige relatie met Lakeside WK Darts

Zo heeft Fitton in 2016 toch nog wat te vieren, want het jaar begon erg matig, met uitschakeling in de eerste ronde op Lakeside. Dennis Harbour wees hem met 3-2 terug. Fitton heeft een tikje ongelukkige relatie met het belangrijkste evenement van de BDO. Sinds zijn eerste deelname in 2013 schopte hij het zesmaal tot minstens de kwartfinale, die hij dus tweemaal overleefde. Een darter met zijn statuur zal toch eens door moeten dringen tot de eindstrijd.

Fitton halve Nederlander

Fitton bewees bijvoorbeeld begin 2015 tot welke heldendaden hij in staat is. Bij de Dutch Open gooide hij een negendarter in Assen. Dat kunststukje werd beloond met een auto, die al op het podium stond te blinken. Zijn band met Nederland was overigens al eerder gesterkt, want jarenlang had hij een Nederlandse vriendin. Daardoor, en ook omdat er hier te lande genoeg toernooien zijn, woonde hij grote delen van het jaar in Nederland.

Als Darryl Fitton in Lakeside de titel kan winnen in mei, dan kan hij het ook weldra in januari. Zijn een jaar oudere landgenoot Phil Taylor bewijst dat darters heel lang mee kunnen gaan. Zijn recente titel toont dat het ook telt voor de Dazzler (“de oogverblindende”).

Back To Top