Ga naar hoofdinhoud

Daryl Fitton – Danny Noppert halve finale Lakeside 2017 LIVE

Lakeside 2017. Danny Noppert is door naar de halve finale van het WK Darts van de BDO. Hij versloeg regerend wereldkampioen Scott Waites met 5-3. Ook Glenn Durrant is door naar de laatste acht na een overwinning op Darius Labanauskas.

Bij de vrouwen werd Aileen de Graaf uitgeschakeld door Lisa Ashton. Vandaag worden de Lakeside halve finales bij de heren en de finale bij de vrouwen gespeeld in Frimley Green.

Wedden maakt het nog spannender! Hoge odds bij 888Sport

Danny Noppert Lakeside 2017

Noppert heeft gisteren opnieuw laten zien dat hij écht aan een heel sterk seizoen bezig is. De 26-jarige Fries speelde tegen de heersende wereldkampioen Scott Waites in een thriller die hij met 5-3 in sets won.

Danny Noppert Lakeside 2017 GettyDanny Noppert ging sterk van start en pakte meteen de eerste twee sets, beide door de beslissende leg te winnen met 3-2. Waites won de derde set, maar vervolgens pakte Noppert opnieuw twee sets en kreeg daardoor een riante voorsprong van 4-1.

Maar met de zege onder handbereik slopen de zenuwen er toch een beetje in bij de darter uit Joure, die zijn beslissende dubbels liet liggen. Scott Waites kwam terug naar 4-3 in sets. In de achtste set was de focus er weer bij Noppert die geen legs meer weggaf aan Waites en ook nog een 11-darter gooide voor de 5-3 overwinning.

Halve finale Daryl Fitton – Danny Noppert

“Ik geniet enorm van mijn overwinning”, zei Noppert na afloop van zijn halve finale tegen Omrop Fryslân. “Waites werd beter en beter. Het was voor mij heel moeilijk om de winst binnen te halen. Dit is de eerste keer dat ik hier ben en nu zit ik in de halve finales. Dat is bijna niet te geloven,” aldus de Fries die al vaker tegen Fitton speelde. Hij ziet de wedstrijd dan ook vol vertrouwen tegemoet. “Ik heb vaker van Fitton gewonnen, dus ik ga het gewoon zien. Ik leef in een droom nu.”

Vandaag treft Noppert de Engelsman Darryl Fitton in de halve finale. Fitton behaalde in de kwartfinale een 5-4 overwinning op de Belg Geert de Vos. Ook Glenn Durrant is door naar de halve finale Lakeside, na een 5-2 zege op de Litouwer Darius Labanauskas. Durrant speelt in de halve finale tegen Jamie Hughes die Martin Adams versloeg met 5-4.

Finale vrouwen Hammond – Ashton

De finale van het wereldkampioenschap darts voor vrouwen wordt gespeeld door de Britse Lisa Ashton en de Australische Corrine Hammond. Ashton versloeg Aileen de Graaf met 2-0.

Hammond verraste door de Russische Anastasia Dobromyslova met eveneens 2-0 te verslaan. Ashton, die de titel al twee keer eerder opeiste (in 2014 en 2015) is favoriet om voor een derde keer wereldkampioene te worden.

Wedden op darten

Als het aan bookmaker 888Sport ligt, is Danny Noppert zo onderhand wel een hele grote kanshebber op de titel met een notering van 2.50, waar de topfavoriet Glen Durrant 2.00 noteert.

Noppert moet daarvoor eerst nog wel een plek in de finale bereiken door een zege op Darryl Fitton te behalen – en volgens 888sport is dat geen enkel probleem: Noppert noteert 1.34. Lees ook: wedden op Lakeside.

Livestream Lakeside WK Darts 2017

Zodra de wedstrijden beginnen, kun je hier de Lakeside live stream kijken (ook heel handig voor het live wedden – bij 888sport kun je gedurende de partijen inzetten, dus pak je winst op het juiste moment!).

Middagsessie:

Avondsessie:

Back To Top