Ga naar hoofdinhoud

David Cameron – Jimmy Hendriks: rookies in voorronde Lakeside live

Vandaag om 14:00 uur speelt Jimmy Hendriks tegen David Cameron in de voorronde van Lakeside 2017. Niet de voormalige premier van Groot-Brittannië natuurlijk, maar een Canadees die al drie keer bleef hangen in deze kwalificatiefase van het BDO WK Darts.

Wedden maakt het nog spannender! Hoge odds bij 888Sport

David Cameron – Jimmy Hendriks

Een ludieke loting is dit, want ook Jimmy Hendriks kent in de wereldgeschiedenis een beroemde evenknie. Al spelde de muzikant Jimi Hendrix zijn naam net even anders. Jimmy’s vader zal een grote fan zijn geweest, maar zijn zoon verkiest de pijltjes boven de gitaar.

De 22-jarige Heemskerker was vier jaar geleden al eens van de partij op Lakeside. Destijds wist hij het tot de tweede ronde te schoppen. Hendriks heeft in de daaropvolgende jaren niet stil gezeten en pikte elk jaar wel een paar major toernooien van de BDO mee. De resultaten bleven echter achter bij zijn ambities.

Lakeside rookies

Nu heeft hij zich op het nippertje, op basis van zijn 26e plek op de BDO ranking, voor de voorronde geplaatst. Dat was de laatste plek die op basis van ranking werd vergeven. Het is dus tijd om weer wat van zijn talent te laten zien, anders valt hij weg op die lijst en wordt het alleen maar lastiger om binnen te komen op evenementen.

Cameron komt hier binnen als een zogeheten “regional table qualifier”. Oftewel, hij heeft goed genoeg gepresteerd op kleine, regionale kampioenschappen voor een Lakeside-invitatie. Gezien zijn woonplaats gaat het dan vooral om de Noord-Amerikaanse regio en is hij zelden tot nooit te vinden in Europa. Maar ook Jimmy Hendriks heeft nog een prille staat van dienst op de grotere BDO-toernooien. Misschien zal deze match vooral een kwestie worden van wie zijn plankenkoorts het best kan bedwingen.

De winnaar van deze partij neemt het in de eerste ronde op tegen Danny Noppert. Het derde reekshoofd is de hoogst geplaatste debutant ooit op dit WK.

Voorspellingen BDO WK Darts 2017

Je weet het: wedden op Lakeside maakt het allemaal nog net even spannender. En bovendien kun je leuk verdienen met een dartsvoorspelling! Een overwinning voor Jimmy Hendriks vandaag staat op 1.47 en winst David Cameron op 2.38 bij bookmaker 888Sport.

We verwachten een lange partij tussen de twee en tippen over 4,5 sets op 2.50, met als dekkende bet een 3-1 zege voor Hendriks op 4.33. Voor iedere euro die je inzet, krijg je bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug.

Livestream Lakeside WK Darts 2017

Zodra de wedstrijd van Jimmy Hendriks tegen David Cameron begint, kun je hier de live stream kijken. Dat is overigens ook een heel handig voor het live wedden. Bij 888Sport kun je gedurende de partij inzetten. De noteringen veranderen continue, dus sla toe op het juiste moment en maak een mooie winst met je weddenschap!

Programma Lakeside

Maandag 9 januari 2017
eerste ronde en voorronde (P)

14:00 David Cameron – Jimmy Hendriks (P)
15:15 Craig Caldwell – Dennis Harbour (P)
16:30 Dean Reynolds – Pip Blackwell
20:00 Martin Phillips – Paul Hogan
21:45 Geert de Vos – Smith/Van Baelen
23:00 Brian Dawson – Jeff Smith

Back To Top