Ga naar hoofdinhoud

Wesley Harms komt voor de British Darts Organisation uit. Dit jaar debuteerde op het WK van deze dartbond. Iedereen had het weliswaar over Christiaan Kist, maar ook deze man zette een knappe prestatie neer. Hij wist het tot de halve finale te schoppen, waarin de man uit Noord-Holland werd uitgeschakeld door Tony O’Shea, een grote naam in het darten.

Met zijn 27 jaar is Harms een darter die het nog ver zal schoppen. Een dosis geluk zal hem de komende jaren bij moeten staan om grote prijzen te kunnen winnen. Denk maar aan Jelle Klaassen, die enkele jaren geleden uit het niets de winnaar werd van Lakeside.

Tony O’Shea

In de halve finale van het Lakeside van dit jaar voorkwam Tony O’Shea een ‘oranje finale’. Met de score van 6-5 in sets was hij Wesley Harms nipt de baas, waardoor er geen twee Nederlanders in de finale kwamen. Harms was zelf erg nuchter over zijn prestatie.

Deze nuchterheid kan volgend jaar eens goed van pas komen. Alle aandacht is gevestigd op de enorme sensatie van het toernooi, die Christiaan Kist heet. Op die manier is Harms in de gelegenheid om zich in alle rust voor te bereiden op het volgende toernooi.

Dekker en Van de Wiel

Twee andere bekende darters van Nederlandse afkomst zijn Jan Dekker en Willy van der Wiel. Dekker ondervond de grote stunt van Kist, in negatieve zin. Van der Wiel was wel oppermachtig in zijn partij tegen de Engelse Prins (3-0). In de tweede werd hij echter uitgeschakeld door Ross Smith.

In hoeverre de Nederlanders goed kunnen presteren, is nauwelijks te zeggen. Er moet sprake zijn van een opwelling, omdat de meeste Nederlanders in de BDO niet constant weten te presteren. Dit was in het verleden anders, toen Raymond van Barneveld en Jelle Klaassen nog uitkwamen voor deze bond. Het is een kwestie van tijd voordat we weten hoe de Nederlanders het gaan doen.

Back To Top