Ga naar hoofdinhoud

Dean Winstanley, een darter in gevaarlijke hoek

In Engeland woont een darter met wie zeker rekening gehouden zal moeten worden. Dean Winstanley is met zijn 32 jaar een zeer jonge darter, en toch wist hij al eens de finale van het BDO WK Darts te halen. Destijds verloor hij met 7-5 van Martin Adams. Winstanley won al vele prijzen in Duitsland, Engeland en België, en zal gebrand zijn om de komende jaren een gooi te doen naar een heuse WK-titel. En dit is niet eens onmogelijk.

Lakeside 2011 derde geplaatst

Voor het World Darts Championship, kortweg Lakeside, van het jaar 2011 was Winstanley als derde geplaatst. Deze rol maakte hij zeker waar door meteen Martin Atkinst met 3-2 te kloppen. Vervolgens snelde hij richting de finale met scores van 4-1, 5-1 en 6-2. Een uitmuntende prestatie, aangezien dit zijn debuut op het WK was. Zijn Lakeside-droom werd teniet gedaan door Martin Adams, die hem versloeg.

In hetzelfde jaar bereikte Winstanley de finale van de Winmau World Masters, een toernooi waarin vele darters opbloeien. Scott Waites was hem hierin echter duidelijk de baas: 7-2 waren duidelijke cijfers. Ook de Dutch Open in 2011 leverde geen succes op; Martin Adams was wederom zijn boosdoener.

Pas vier jaren is Winstanely actief bij de British Darts Organisation, toch heeft hij al veel stof doen opwaaien. De verschillende finales die hij wist te behalen, brengen hem in een kansrijke positie om hoge ogen te gooien op het Lakeside toernooi.

Het jaar 2011 was, wat betreft het winnen van finales, wat ongelukkig, het jaar 2010 ging Winstanley veel beter af. Hij won de Belgium Open, net als de England Open en German Open.

De ogen zullen veel eerder gericht zijn op de grote spelers van Lakeside 2011, zoals Christian Kist, Martin Adams en Tony O’Shea. Misschien is dat voor Winstanley een goede uitkomst. Hij zal als een duveltje uit een doosje op kunnen duiken, wanneer hij straks mag aantreden.

Back To Top