Ga naar hoofdinhoud

Plaatsingslijst Lakeside 2016 bekend Jeffrey de Graaf derde

WK Darts BDO. Dartliefhebbers moeten nog even geduld hebben, maar op zaterdag 2 januari 2016 gaat in Frimley Green het jaarlijkse Lakeside World Darts Championship weer van start. Een groot deel van het deelnemersveld is inmiddels bekend gemaakt door de organisatie.

Nederlanders Lakeside Darts 2016

Onder de deelnemers bevinden zich in totaal zeven Nederlandse deelnemers. Bij de heren zijn dit Jeffrey de Graaf, Wesley Harms, Richard Veenstra, Willem Mandigers en Ryan de Vreede, die vorig jaar nog debuteerde op het World Darts Championship van de PDC. Bij de dames zijn Aileen de Graaf en Anca Zijlstra de enige Nederlandse vertegenwoordigsters.
Wedden op darts kan natuurlijk bij Unibet, kijk hier voor de beste noteringen.

Durrant topseed tijdens Lakeside 2016

De Engelsman Glen Durrant is in januari de hoogst geplaatste speler tijdens het Darts Championship van de BDO. De top drie van ‘seeded players’ wordt gecomplementeerd met Martin Adams en Jeffrey de Graaf, de runner-up van dit jaar. Onder de geplaatste spelers bevindt zich ook Scott Mitchell, de Lakeside-kampioen van 2015.

1 – Glen Durrant (Eng)
2 – Martin Adams (Eng)
3 – Jeffrey de Graaf (Ned)
4 – Jamie Hughes (Eng)
5 – Wesley Harms (Ned)
6 – Scott Mitchell (Eng)
7 – Darryl Fitton (Eng)
8 – Geert de Vos (Bel)
9 – Scott Waites (Eng)
10 – Martin Phillips (Wal)
11 – Mark McGeeney (Eng)
12 – Jim Williams (Wal)
13 – Gary Robson (Eng)
14 – Pip Blackwell (Eng)
15 – Brian Dawson (Eng)
16 – Ryan de Vreede (Ned)

Overige heren: Ross Montgomery (Sco), Dean Reynolds (Wal), Dennis Harbour (Eng), Madars Razma (Lat), Richard Veenstra (Ned), Willem Mandigers (Ned), Tony O’Shea (Eng), Martin Atkins (Eng), Darius Labanauskas (Lit), James Hurrel (Eng), Jeff Smith (Can) en Ted Hankey (Eng).

Titelverdedigster Ashton favoriet voor nieuwe titel

Bij de dames is regerend Wereldkampioen Lisa Ashton de hoogst geplaatste speelster. Aileen de Graaf is de enige Nederlandse met een beschermde status. Onder de geplaatste speelsters bevinden zich ook Anastasia Dobromyslova en Trina Gulliver, die beiden al eens de sterkste waren in de Frimley Green Country Club.
1 – Lisa Ashton (Eng)
2 – Fallon Sherrock (Eng)
3 – Deta Hedman (Eng)
4 – Aileen de Graaf (Ned)
5 – Anastasia Dobromyslova (Rus)
6 – Lorraine Winstanley (Eng)
7 – Zoe Jones (Eng)
8 – Trina Gulliver (Eng)
Overige dames: Rachel Brooks (Eng), Corrine Hammond (Aus), Paula Jacklin (Eng), Casey Gallagher (Eng), Anca Zijlstra (Ned) en Ann Louise Peters (Den).

Lakeside Darts Championship 2016

Het Wereldkampioenschap van de British Darts Organisation vindt dit jaar plaats tussen zaterdag 2 januari en zondag 10 januari 2016. Gedurende deze acht dagen proberen ‘Scotty Dog’ en Lisa Ashton hun Wereldtitel met succes te verdedigen, maar wij hopen natuurlijk dat de titel naar een van de Nederlanders gaat.

Back To Top