Ga naar hoofdinhoud

Favorieten BDO Lakeside WK Darts 2016

Favorieten Lakeside darts 2016 Op zaterdag 2 januari 2016 begint het Lakeside World Professional Darts Championship. In Frimley Green zullen de beste darters van de bond BDO uitmaken wie zich wereldkampioen mag noemen. We presenteren de grootste favorieten bij de mannen en vrouwen.

Glenn Durrant

De Engelsman Glenn Durant, 44 jaar, is als eerste geplaatst. De darter uit Middlesborough, bijgenaamd Duzza, schopte het begin 2015 tot de halve finale van Lakeside. Het jaar daarvoor was de tweede ronde het eindstation. Zijn grootste triomf vond plaats in oktober 2015, want toen won hij in Hull het World Masters.

Vooral door die eindzege, verdient Durant het om te worden beschouwd als de grote favoriet voor Lakeside 2016. Hij stond in geen enkele partij onder druk, en was van het deelnemersveld ook de enige, die in een wedstrijd een gemiddelde gooide van boven de honderd.

Zet in op jouw favoriet en win! Glenn Durrant staat op 3,75 bij de bookmakers

Martin Adams

De hondstrouwe Martin Adams is de succesvolste darter in de gelederen van de BDO. “Wolfie”, zoals hij wordt genoemd vanwege zijn baard, is bij Lakeside als tweede geplaatst. In 1994 maakte hij voor het eerst zijn opwachting bij het spektakelstuk van de BDO. Het duurde een tijdje voordat hij eindelijk de hoofdprijs greep, maar tussen 2007 en 2011 lukte dat wel gelijk driemaal. In 2015 voegde hij daar nog een finaleplaats aan toe.

Maar er prijken meer fraaie prijzen op de erelijst van Adams. Hij schreef drie keer de World Masters op zijn naam en was ook twee keer de beste op de Zuiderduin Masters. Wat misschien wel tegen hem begint te werken is zijn leeftijd. Wolfie is bijna zestig jaar en dat maakt hem qua conditie en consistentie kwetsbaar.

Zet in op jouw favoriet en win! Martin Adams staat op 6,00 bij de bookmakers

Scott Mitchell

De 45-jarige Mitchell is de titelverdediger. “Scotty Dog” etaleerde zijn volledige kunnen gedurende de laatste editie van Lakeside. Onderweg naar de titel versloeg hij onder meer Tony O’Shea, Geert de Vos en Adams. Later in het jaar sloeg hij ook toe bij de England Masters, het Jersey Open en het WDF World Cup Team. In zijn vijf voorafgaande optredens, had hij maar twee potjes gewonnen op Lakeside.

Nederlanders

Jeffrey de Graaf is als derde geplaatst en Wesley Harms als vijfde. Eerstgenoemde heeft nog geen roemrucht palmares op Lakeside, maar Harms stond al tweemaal bij de laatste vier.

Hier kan je alles lezen over het Wedden op Lakeside Darts 2016

Favorieten Dames Lakeside Darts

Bij de dames is Lisa Ashton de titelhouder. “The Lancashire Rose” won ook in 2014 en voegde in 2015 ook nog de World Darts Trophy toe aan haar cv. Zij is als eerste geplaatst. Maar het lijkt een kwestie van tijd voordat de jongere generatie het overneemt. Ashton is 45 jaar, even oud als tienvoudig winnares Trina Gulliver.

De als vijfde geplaatste Anastasia Dobromyslova uit Rusland is 31 jaar en won al driemaal. De verliezend finaliste van 2015, Fallon Sherrock, is 21 jaar. Zij is als tweede geplaatst.

Back To Top