Ga naar hoofdinhoud

Het wereldkampioenschap van de British Darts Organisation (BDO) gaat op zaterdag 5 januari 2013 van start. Voor dit grote darttoernooi is er een selectie gemaakt van de topfavorieten. Deze kunt u hieronder bekijken.

1. Scott Waites

Scott Waites, ook wel bekend als ‘’Scotty 2 Hotty’’, zal de grote favoriet zijn voor het aanstaande wereldkampioenschap van dartorganisatie BDO.

Echter is de 35-jarige Engelsman in vijf deelnames nog nooit verder gekomen dan de kwartfinale. Deze prestatie behaalde Waites in 2008, 2009 en 2010. De afgelopen twee jaar werd de huidige nummer zes van de BDO al in de tweede ronde uitgeschakeld.

Gaat Waites de komende editie eindelijk de verwachtingen waarmaken? 888sport.com keert 4.33x uw inleg uit, wanneer Waites de titel pakt.

2. Stephen Bunting

De huidige nummer twee van de BDO ranglijst, Stephen Bunting, wordt door 888sport gezien als kanshebber voor de eindzege.

De 27-jarige Bunting won als tiener een groot aantal toernooien en maakte op zijn achttiende al zijn debuut op het World Professional Darts Championship. Echter, duurde het tot dit jaar voordat Bunting zijn eerste grote toernooi won, de Winmau World Masters.

Op een eindoverwinning van ‘’the Bullet’’ staat een notering van 6.50.

3. Martin Adams

De inmiddels 56-jarige Martin Adams maakt het rijtje met favorieten compleet. ‘’Wolfie’’ komt over een paar weken voor de achttiende keer uit op het wereldkampioenschap en is hiermee recordhouder.

Adams won twee van zijn vijf laatste deelnames aan de Lakeside. In 2010 versloeg hij Dave Chisnall en één jaar later was de Engelsman te sterk voor Dean Winstanley. Beide finales werden met 7-5 gewonnen.

In 2012 verloor Adams in de kwartfinale van Tony O’Shea, die later in de finale te kort kwam tegen Nederlander Christian Kist.

888Sport heeft quote van 9.00 geplaatst op een overwinning voor de drievoudig wereldkampioen.

Lakeside 2013

Het Lakeside World Championship zal gehouden worden van 5 januari 2013 tot en met 13 januari 2013. Locatie is de Lakeside Country Club te Fimley Green. Voor de favorieten van lakeside WK darts 2014 kan je hier kijken.

Back To Top