Ga naar hoofdinhoud

Het wereldkampioenschap van de British Darts Organisation, beter bekend als Lakeside, gaat op zaterdag 4 januari 2014 van start. Voor dit grote dartstoernooi is er een selectie gemaakt van de topfavorieten. Deze kunt u hieronder bekijken.

Scott Waites

Scott Waites is voor de komende editie van Lakeside de grote favoriet voor de eindzege. De 36-jarige timmerman schreef het toernooi afgelopen jaar voor het eerst op zijn naam.
‘Scotty 2 Hotty’ speelde zijn laatste televisietoernooi afgelopen maand in Wolverhampton. Op het ‘gemengde’ Grand Slam of Darts schopte de Engelsman het tot de halve finale. Hierin verloor hij met 16-9 van Robert Thornton, die in de finale kansloos ten onder ging tegen Phil ‘The Power’ Taylor.

Stephen Bunting

De 28-jarige Stephen Bunting wordt gezien als een grote kandidaat voor de titel op Lakeside 2014. ‘The Bullet’ verloor tijdens de laatste editie in de tweede ronde met 2-4 van Daryll ‘The Dazzler’ Fitton.
Bunting won als tiener een groot aantal toernooien en maakte op zijn achttiende al zijn debuut op het World Professional Darts Championship. Na een aantal mindere jaren won hij in 2012 uit het niets de Winmau World Masters en de Zuiderduin Masters. Dit jaar voegde hij daar nog een eindzege op de Winmau World Masters aan toe.

Tony O’Shea

Oudgediende Tony O’Shea maakt de top drie van favorieten compleet. De inmiddels 52-jarige Engelsman is de verliezend finalist van de Lakeside edities 2009, 2012 en 2013. ‘Silverback’ is na drie verloren finales gebrand om het toernooi eindelijk een keer te winnen.
O’Shea slaagde er in zijn carrière één keer in om een negendarter te gooien. Deze ‘ninedart’gooide hij op zijn verjaardag tijdens de International Darts League in 2007.

Lakeside 2014

Lakeside World Darts Championship begint op zaterdag 4 januari 2014 en duurt tot en met zondag 12 januari 2014. De wedstrijden worden afgewerkt op de Lakeside Country Club in Frimley Green.

Back To Top