Ga naar hoofdinhoud

Favorieten Lakeside Darts 2015

Lakeside World Darts Championship. Tot aan het nieuwe jaar gaat alle aandacht in de dartwereld toch uit naar het WK van profbond PDC. Maar zodra 2015 is begonnen is het al snel tijd voor de Lakeside World Darts Championship van de British Darts Organisation (BDO). Wij blikken alvast vooruit en bekijkt wie er tot de favorieten behoren…

Wedden op het lakeside Darts kan natuurlijk bij Unibet, kijk hier voor de beste noteringen.

Vorig jaar was het Engelsman Stephen Bunting die de titel veroverde en met maar liefst 258.000 Britse ponden uit Frimley Green vertrok. In de Engelse plaats is de Lakeside Country Club gevestigd, waar het toernooi ieder jaar wordt gehouden. Vorig jaar speelde Bunting de finale tegen Alan Norris en won met 7-4. Dit jaar zal hij niet van de partij zijn en zal hij zijn titel dus niet gaan verdedigen.

Favorieten Lakeside Darts

Binnen de BDO zijn er een paar darters die nu de favorietenrol toegeschreven krijgen. Martin Adams, Scott Waites en de als nummer één geplaatste Martin Phillips worden gezien als de grote favorieten Lakeside Darts 2015 voor de eindzege van Lakeside 2015. Zij draaiden een goed seizoen en gaan al lang mee in het dartcircuit.

Vrouwentoernooi Lakeside

Het officieuze WK van de BDO bestaat al sinds 1978 en begint jaarlijks vroeg in januari. Dit jaar is de eerste speeldag gepland op 3 januari en wordt de finale gespeeld op 11 januari. En niet alleen de mannen, maar ook de vrouwen doen mee in Frimley Green. Darten voor vrouwen lijkt steeds professioneler te worden en spelen dan ook steeds meer toernooien.

Lisa Ashton was vorig jaar de beste en versloeg Deta Hedman. Een knappe prestatie, omdat de Engelse Hedman de onbetwiste nummer één van de wereld is. Na een 2-0 achterstand in sets kwam Ashton terug en haalde in een beslissende set de trekker over in een spannende finale. Ook dit jaar doen beide vrouwen mee aan Lakeside en zijn de grote favorieten.

Prijzengeld gezakt op Lakeside Dart 2015

Opmerkelijk feit is dat het prijzengeld fors is gezakt. Het totale prijzengeld bestaat in januari uit 300.000 Britse ponden. En ‘maar’ 100.000 ontvangt de mannelijke winnaar. Dat is veel minder dan de som die Bunting vorig jaar verdiende. Voor de vrouwelijke winnaar van Lakeside is een bedrag weggelegd 12.000 pond. Beduidend minder dus, maar met de opmars van het vrouwendarts zou daar snel verandering in kunnen komen.

Back To Top