Ga naar hoofdinhoud

Finale BDO WK Darts 2020: Wayne Warren – Jim Williams

Wayne Warren winnaar BDO WK Darts 2020 | De finale van het BDO WK Darts begint zondag om 20:00 uur en gaat tussen Jim Williams en Wayne Warren. Beide darters komen uit Wales en stonden nooit eerder in de finale. Kortom, er komt een nieuwe kampioen!

Nieuwe BDO kampioen Wayne Warren of Jim Williams

Warren is als vijfde geplaatst en Williams als tweede. Daarnaast wezen de bookmakers Williams vanaf het begin aan als grootste kanshebber op de titel. Ondanks dat deze Welshmen dus nog niet eerder zo ver kwamen, is het ook weer geen hele verrassende invulling van de finale.

In de halve finale rekende Williams af met Mario Vandenbogaerde met 6-4 in sets en 90,1 als gemiddelde. In de rondes daarvoor fluctueerde zijn niveau best heftig: de ene keer een gemiddelde van 85, dan van 95. Maar dat is niet zo ongewoon. Als hij in staat was om altijd maar rond de 95 te gooien, dan had hij al meer gewonnen of de overstap naar PDC proberen te maken.

BDO WK Darts finale Warren – Williams

Jim Williams is 35 jaar en kan nog decennia mee. Voor Wayne Warren is nu toch de tijd gekomen om die ene grote klapper te maken. Hij is 57 jaar en zelfs voor darts is hij dus aardig op leeftijd. Het lijkt een nadeel bij langere partijen te zijn. Mentaal gezien kan hij wellicht juist makkelijker zijn rust bewaren dan een jonkie, maar hoe houdt zijn lijf het onder de warme spotlights van de O2 Arena in Londen?

Laten we hopen op een groot spektakel, puike finishes, hoge gemiddeldes en vooral veel strijd en spanning. De BDO kan wel een aantrekkelijke kraker gebruiken. Dit WK Darts is tot nu toe niet echt tot leven gekomen. De bond mist spelers met ‘star appeal’, oftewel spelers met charisma en uitstraling.

Mikuru Suzuki kampioen vrouwen WK Darts

Twee van de andere drie titels zijn vergeven. Keane Barry won het jeugdtoernooi, terwijl Mikuru Suzuki zich tot winnaar bij de dames kroonde door Lisa Ashton te verslaan. Al drie keer eerder won bij de mannen een speler uit Wales.

Wedden op darten | Jim Williams staat bij de bookmakers op 1.67 genoteerd voor de winst en Wayne Warren op 2.20. In de finale gaat het om first to 7 sets. Er komen dus maximaal 13 sets. We tippen dat er minstens 12 worden gespeeld op 2.10.

Back To Top