Ga naar hoofdinhoud

Finale Lakeside 2014: Stephen Bunting tegen Alan Norris

De als eerste geplaatste Stephen Bunting staat vanavond om 19.00 uur Nederlandse tijd voor het eerst in zijn carrière in de finale van Lakeside World Darts Championship. De 28-jarige Engelsman neemt het in deze finale op tegen zijn landgenoot Alan Norris.

Bunting plaatste zich zaterdag op gemakkelijke wijze voor de grote finale. In de halve finale kreeg ‘The Bullet’ weinig tegenstand van tegenstander Robbie Green, hij won met maar liefst 6-1. Na afloop verschuldigde ‘Kong’ zich aan het publiek dat hij er geen wedstrijd van kon maken.

De tweede halve finale op Lakeside liep uit tot een ware thriller tussen Alan Norris en Nederlander Jan Dekker. Een verlening in het elfde bedrijf moest uiteindelijk voor de beslissing zorgen. Waar de 23-jarige Dekker verschillende kansen op een break liet liggen, daar sloeg ‘Chuck’ bij 3-2 genadeloos toe. Met dubbel 4 besliste hij de set en de wedstrijd in zijn voordeel.

Bunting favoriet voor eindzege Lakeside

Mijn verwachting is dat Bunting vanavond zijn eerste Lakeside-titel weet te winnen. Deze mening wordt gedeeld door bookmaker 888sports.com, die ‘The Bullet’ heeft aangewezen als grote favoriet. Op een zege van Bunting staat een notering van 1.40, terwijl een overwinning van Norris 2.80x het ingezette bedrag oplevert.

Lisa Ashton wint vrouwenfinale Lakeside 2014

Lisa Ashton heeft gisteren voor het eerst in haar carrière het WK Darts bij de BDO gewonnen. De 43-jarige Engelse was in een spannende finale met 3-2 te sterk voor de als eerste geplaatste Deta Hedman.

Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat Ashton kans maakte tegen ‘The Dark Destroyer’. Hedman liep namelijk al snel uit naar een comfortabele 2-0 voorsprong in sets. Ashton gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich naar 2-2. De vijfde en beslissende set wist ze vervolgens met 3-1 in haar voordeel te beslissen.

‘The Lancashire Rose’ mag met haar eindzege 12.000 Engelse ponden bijschrijven op haar rekening. Hedman mag 5.000 Engelse ponden in ontvangst nemen.

Live wedden op Lakeside 2014

Wedden op finale Lakeside 2014 is gedurende het hele toernooi mogelijk. Er kan gewed worden op de uiteindelijke winnaar, maar er kunnen ook live weddenschappen geplaatst worden op wedstrijden die op dat moment afgewerkt worden.

Back To Top