Ga naar hoofdinhoud

Glen Durrant winnaar Lakeside 2017 met 7-3 tegen Danny Noppert

Update: Glen Durrant – Danny Noppert, finale Lakeside 2017. Glen Durrant is de winnaar van het BDO WK Darts geworden. De Brit heeft de finale met 7-3 gewonnen van Danny Noppert.


Na een week lang darten zijn we vandaag aanbeland bij de finale van het BDO World Championship. Om 17.45 uur barst op het podium in Frimley Green het spektakel los.

Wat staat er op het spel? 100.000 pond, en natuurlijk de eer om jezelf wereldkampioen darten van de BDO te kunnen noemen. Er wordt in de dartsfinale gespeeld tot de zeven sets maar liefst, genoeg tijd dus voor de darters om te bewijzen wie de beste is. Onderaan de noteringen bij de bookies en de Lakeside live stream.

Wedden maakt het nog spannender! Hoge odds bij 888Sport

Finale Lakeside 2017 Durrant – Noppert

Nederlander Danny Noppert is finalist en wil maar al te graag bewijzen dat hij de beste is. Hij neemt het op tegen de eerste geplaatste Glen Durrant, uit Engeland. Ondanks het feit dat Durrant eerste geplaatst is, had hij behoorlijk veel moeite in de beginfase van zijn toernooi. Zo kwam de Engelsman in de tweede ronde 3-0 achter in sets, maar wist hij het uiteindelijk net op tijd om te draaien in een 4-3 overwinning.

Lakeside WK Darts 2017 finaleGlen lijkt wel zijn vorm weer gevonden te hebben. In de halve finale verpulverde hij Jamie Hughes, die zeker wel een pijltje kan gooien, met 6-1. We zagen daarbij ook prachtige dingen van Durrant zoals een 132 en een 170 finish. Dit laat zien dat Glen Durrant de smaak op tijd te pakken heeft en helemaal klaar is voor de Lakeside finale.

Hetzelfde geldt gelukkig voor Danny Noppert. De Nederlander kwam zijn WK Darts tot nu toe eigenlijk moeiteloos door. Hij moest wel eens wat setjes afstaan maar is nooit echt in de problemen geweest. Als het spannend begon te worden stond Danny op met zijn super solide dartstijl. Goeie scores, goeie finishes.

Danny Noppert fitter – Durrant meer ervaring

In zo’n finale komen er echter andere dingen bij kijken dan alleen de dartvermogens van beide heren. Als eerste natuurlijk de ervaring. Hier heeft Durrant een voordeel op Noppert. De Engelsman is inmiddels 46 jaar en heeft al aardig wat jaren erop zitten als darter, dat kan natuurlijk helpen in zo’n belangrijke wedstrijd als deze.

Noppert is pas 26 jaar en het is nog maar de vraag hoe hij vandaag met de druk omgaat. Beide mannen hebben nog nooit het WK darten van de BDO gewonnen en ook niet een finale gehaald hier op Lakeside, dus daarin hebben ze even weinig ervaring.

Een ander aspect wat bij zo’n finale komt kijken is, hoe gek het ook klinkt, het fysieke aspect. De darters hebben er al een week op zitten en spelen vandaag een hele lange partij tot de zeven sets. Dit is absoluut een voordeel voor de jongere, fittere darter. En dat is toch wel Noppert.

Voorspellingen BDO WK Darts finale

Deze aspecten nemen we mee in het kijken naar de weddenschappen voor deze wedstrijd. Durrant wordt aangeschreven als lichte favoriet bij de bookmakers. Toch gaan wij vanavond echt inzetten op onze landgenoot Noppert.

Durrant heeft het gedurende het toernooi niet altijd makkelijk gehad en bezweek ook wel eens onder de druk in de eerste paar rondes. Glen gooit eigenlijk een inconsistent toernooi. Noppert daarentegen staat het hele toernooi juist ongelooflijk constant te gooien. Hij blijft zo koel als een kikker en doet telkens wat hij moet doen. Al met al lijkt hij het beste deze finale in te gaan gebaseerd op de vorm over deze hele week. Danny Noppert wint staat bij bookmaker 888Sport op een quotering van 2.30 en daar zit naar mijn mening zeker waarde in!

Als je het iets veiliger wil spelen met wedden op Lakeside, kan je inzetten op Noppert +1.5 set handicap op 1.76 bij 888sport. Hij mag dan ook nog 7-6 verliezen. De spelers liggen qua niveau dicht bij elkaar en dus is het ook interessant om op de totale sets in te zetten. Wij verwachten hierom toch wel een lange wedstrijd en ‘meer dan 11.5 sets’ op 2.10 bij 888sport ziet er lekker uit! Laten we in ieder geval hopen dat onze Danny Noppert er met de titel vandoor gaat vanavond!

Livestream Lakeside WK Darts 2017

Zodra de wedstrijden beginnen, kun je hier de Lakeside live stream kijken (ook heel handig voor het live gokken op darten – pak een dikke winst door op het goede moment in te zetten!).

Back To Top