Ga naar hoofdinhoud

Finale Lakeside WK darts 2015 Scott Mitchell v Martin Adams

Programma Lakeside WK Darts 2015 dag 9.De ontknoping op Lakeside komt steeds dichterbij. Beter gezegd, bij de mannen is dat zo. De vrouwelijke winnares is sinds namelijk al bekend. En het is wéér Lisa Ashton die er met de titel vandoor gaat. In een mooi duel tegen Sherrock werd het 3-1. En het bijzondere is dat Ashton dit voor het tweede jaar op rij voor elkaar krijgt. Vorig jaar won ze ook, toen in de finale tegen Deta Hedman. Beide dames speelden de eerste ronde al tegen elkaar, en weer was Ashton de sterkste.
Wedden op het lakeside Darts kan natuurlijk bij Unibet, kijk hier voor de beste noteringen.

Halve finale Lakeside WK Darts 2015

Bij de mannen werden gisteren de halve finales gespeeld. Martin Adams speelde tegen zijn landgenoot, de Engelsman Glen Durrant. Mitchell, de derde Engelsman in de halve finale, maakte werkelijk gehakt van zijn Canadese tegenstander Smith. Met maar liefst 6-0 (!) in sets kon hij de Canadees weer huiswaarts. De zogenaamde ‘white wash’ die Mitchell tentoonspreidde is dus dik genoeg voor een finaleplaats op het WK van de BDO, ook wel The Embassy genoemd.

En Scott Mitchell speelt die finale tegen Martin Adams. ‘Wolfie’ Adams versloeg Durrant met 6-5 in sets. Een kraker dus, die gaat uiteindelijk de kant op valt van een van de favorieten. Adams en Durrant stonden 5-5 in sets, met Durrant aan service. Hij hoefde alleen zijn eigen set nog te houden voor de winst, maar dat lukte niet. Adams brak zijn landgenoot, en gaat dus naar de finale.

Finale Lakeside WK darts 2015 Scott Mitchell v Martin Adams

De finale is dus een Engels onderonsje. Zo blijkt het land toch voor de zoveelste keer een écht dartsland te zijn. Al jarenlang komen de beste darters uit Groot-Brittannië, Nederland toch een beetje als uitzondering. De winnaar van het WK van de PDC was deze maand nog Gary Anderson. Een Schot. In de finale was het de grote Phil Tayor die het onderspit moest delven. Ook een darter uit Engeland. In de finale is Adams de lichte favoriet. Nog nooit speelden ze eerder tegen elkaar, dus het zal ook in dat opzicht een boeiende finale worden.

Het is meteen de laatste pot van het toernooi. Vorig jaar was het nog Stephen Bunting die winnaar van Lakeside werd. Hij versloeg Norris in de finale. Bunting deed dit jaar mee bij de PDC. Norris werd al eerder uitgeschakeld dit toernooi.
18:55 Scott Mitchell v Martin Adams

Back To Top