Ga naar hoofdinhoud

Finale Lakeside WK Darts 2016: Scott Waites – Jeff Smith

BDO Lakeside WK Darts 2016. Richard Veenstra is blijven steken in de halve finale van Lakeside 2016, het belangrijkste dartsevenement van de bond BDO. In Frimley Green (Engeland) dolf hij zaterdag het onderspit tegen Jeff Smith: 6-5. De finale gaat vanaf 20:00 uur tussen Waites en Jeff Smith.

Veenstra debuteert op het wereldkampioenschap darts van de BDO en zijn eerste week op het allerhoogste niveau zal hem nog lang heugen. Het optreden van de darter uit Ossenstijl smaakt naar meer. Vrijdag versloeg hij brutaal de titelhouder Scott Mitchell en versus Jeff Smith, ook in 2015 halve finalist, was hij weer dichtbij een stunt.

Live Wedden

888-darts-odds-10-01-2016

In een enerverende match, waarin beide spelers diverse keren aan de goede kant van de score stonden, bleek Smith in de noodzakelijke verlenging net wat koelbloediger. Driemaal poetste Veenstra een achterstand in sets weg, waarna hij zelfs op 3-4 voorsprong kwam. Via 5-4 sleepte Veenstra zich weer terug naar 5-5 en in de slotset overkwam hij een 2-0 achterstand in legs. Op 2-2 begon de verlenging.

Daarin was Smith echter een klasse apart. Niet Veenstra verloor deze partij, maar de Canadees bereikte op het cruciale moment een ongenaakbaar niveau. Eerst produceerde hij een veertiendarter terwijl Veenstra nog op 144 stond, vervolgens kwam Smith zeer dichtbij “the perfect leg”. Het werd net geen negendarter, maar hij raffelde de partij af in tien darts.

Scott Waites – Jeff Smith Lakeside WK Darts 2016 finale

De veertigjarige Smith speelt in de ultieme wedstrijd van Lakeside 2016 tegen Scott “Too Hotty” Waites, de winnaar van 2013. Zijn laatste twee deelnames aan het WK draaiden uit op een sof, met slechts een winstpartij in die jaren. Ook de rest van 2015 was een jaar om snel te vergeten voor Waites, met alleen een kwartfinale op de Winmau World Masters als lichtpuntje.

Wie wint het BDO Lakeside WK Darts 2016? De favorieten volgens 888sport:

Bij wedden op darten krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 10.01.2015.

Waites heeft zich met groot gemak door de vorige rondes geworpen. Jamie Hughes was zaterdag kansloos: 5-1. In al zijn partijen behaalde hij een gemiddelde van boven de negentig, soms zelfs over de 95. Zijn zege op de titelfavoriet Glen Durrant, de ronde daarvoor, was indrukwekkend. Het leek erop dat Durrant, die in 2015 ver boven rest van het BDO-veld uitstak, klaar zou zijn voor een overstap naar de bond PDC. Maar Durrant is door Waites uit die droom geschud, en heeft besloten ook dit jaar de BDO maar trouw te blijven.

Wedden op Lakeside WK Darts 2016

Is Smith op pas zijn tweede Lakeside-deelname klaar voor de eindzege? Waites kan zich in een vrij klein rijtje voegen van spelers met minstens twee titels (John Lowe, Eric Bristow, Jocky Wilson, Phil Taylor, Raymond van Barneveld, Ted Hankey en Martin Adams). Bookmakers zetten winst van Waites op 1,53 en van Smith op 2,50. We tippen dat Smith in het zicht van de grote prijs iets te veel gaat bibberen, waardoor het een vrij korte partij wordt van minder dan elft sets. De onder 11, sets noteert 2,20.

Back To Top