Ga naar hoofdinhoud

Finale Lakeside WK Darts O’Shea – Waites

De finale van de Lakeside, het WK van dartsbond BDO gaat tussen de Engelsen Scott Waites en Tony O’Shea. Laatstgenoemde was zaterdag in zijn halve finalepartij in de best of 11 sets met 6-4 te sterk voor de Nederlander Wesley Harms. Ook vorig jaar was de halve finale het eindpunt van ‘’Sparky’’.

Harms niet naar Finale Lakeside

Harms kwam aardig mee met zijn veel ervarenere tegenstander, beide mannen hadden een pijlgemiddelde van boven de dertig, maar O’Shea bleek in de dubbels net iets koeler. Voor de als vierde geplaatste Engelsman is het zijn derde finale. Vorig jaar verloor hij van Christian Kist, drie jaar eerder was Ted Hankey te sterk voor ‘’Silverback’’.
Scott Waites haalde de finale door af te rekenen met zijn veel jongere landgenoot Richie George, de zoon van de befaamde ‘’mister Glitter’’ Bobby George. Waites, in de eerste ronde de bedwinger van Willy van de Wiel, zegevierde met 6-1. George was in Frimley Green al verantwoordelijk voor de uitschakeling van zowel Jimmy Hendriks als Jan Dekker. Vooral tegen de laatstgenoemde Nederlander had George veel moeite. Een negende set moest de beslissing brengen tegen Dekker.

Finale Lakeside 2013: Scott Waites – Tony O’Shea

Vandaag zondag 13 januari wordt in Frimley Green de finale van de World Darts Championships afgewerkt. In deze finale staat de als tweede geplaatste Scott Waites tegenover Tony O’Shea. De wedstrijd zal omstreeks 21.15 uur Nederlandse tijd van start gaan.
Voor Waites is een plek in de finale iets nieuws. De 35-jarige darter wist het voorheen nooit verder te schoppen dan de kwartfinales. O’Shea stond daarentegen al vaker in de eindstrijd van het fameuze wereldkampioenschap.
‘’Scotty 2 Hotty’’ is volgens 888sport de grote favoriet voor de eindzege. Op de Engelsman staat een notering van 1.57. Een overwinning van ‘’Silverback’’ wordt gewaardeerd met een quote van 2.37.

Back To Top