Ga naar hoofdinhoud

Lakeside 2018 finale vrouwen: Lisa Ashton – Dobromyslova live

Lakeside 2018 – WK Darts. Het is Richard Veenstra niet gelukt een plek in de halve finales te bereiken van het WK Darten van de BDO. De Duitse revelatie Michael Unterbuchner was met 5-4 te sterk voor de laatste Nederlander die nog in de race was. De halve finales gaan vandaag tussen Scott Waites en Glen Durrant, en vanavond gooit Unterbuchner tegen Mark McGeeney. Ook wordt de finale van het vrouwentoernooi gespeeld: Anastasia Dobromyslova speelt daarin tegen Lisa Ashton

Onderaan meer over de voorspellingen en live streaming Lakeside.

Lakeside 2018: Richard Veenstra onderuit

Na zijn 4-0 whitewash op Geert de Vos, speelde Veenstra gisteren tegen de Duitse reuzendoder Michael Unterbuchner. Veenstra ging goed van start, won de eerste twee sets, maar daarna begon de Duitser aan een inhaalrace en profiteerde van gemiste dubbels van de Nederlander, waarna Veenstra zich weer moest terugknokken naar 4-4.

Een decider dus – maar het lukte Veenstra niet meer om zijn scherpte te behouden. Alle legs in deze laatste set waren voor de ‘T-Rex’, die daarmee de eerste Duitser is die doordringt in de halve finales van de Lakeside.

De Belg Andy Baetens ging ongenadig en in tranen onderuit tegen Scott Waites. Baetens ging sterk van start en stond al snel met 4-1 voor en hoefde nog maar één set te winnen. Vervolgens miste hij maar liefst zes matchdarts en zag Waites dichterbij komen om vervolgens ook met de winst er vandoor te gaan.

Vrouwen finale Ashton – Dobromyslova

Anastasia Dobromyslova bereikte de finale na een 2-0 zege op Trina Gulliver en Lisa Ashton won met 2-0 van Deta Hedman. De Russische Anastasia won de wereldtitel drie maal, in 2008, 2012 en 2013, en Ashton is de regerend kampioene en heeft eveneens drie wereldtitels op zak (2014, 2015 en 2017). Ashton is favoriet omdat ze de afgelopen jaren net wat sterker was dan de Russin.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Halve finale Scott Waites – Glen Durrant

In de eerste halve finale Lakeside neemt Glen Durrant het op tegen Scott Waites. Durrant won gisteren met de hakken over de sloot van Jim Williams, terwijl Waites vooral profiteerde van de gemis te dubbels van zijn tegenstander Richard Veenstra in de kwartfinale. Waites won de wereldtitel in 2013 en 2016 en Durrant is de huidige wereldkampioen van de BDO. Een strijd dus tussen twee mannen die niet had misstaan als finale van de Lakeside.

Draaideurdarter Durrant heeft nu trouwens weer geroepen dat hij niet naar de PDC gaat en ook geen Q-school zal spelen als hij de halve finales zou halen. Sterker nog, hij zei “ik blijf voor altijd bij de BDO spelen”. Hij riep dit voor aanvang van zijn kwartfinale tegen Jim Williams, die hij met 5-4 verschalkte. De reden waarom hij nu maar weer bij de BDO blijft spelen is omdat hij zich met 47 jaar te oud voelt… Niemand moet raar opkijken dat mocht hij alsnog verliezen in deze halve finale, of in de finale zelf hij toch besluit om wél naar de PDC over te stappen.

Mark McGeeney – Michael Unterbuchner

Mark McGeeney is de nummer twee van de BDO-ranking die het opneemt tegen de Überraschung Unterbuchner. McGeeney versloeg gisteren Wayne Warren met 5-4 waarbij hij vooral profiteerde van het feit dat hij meer ervaring heeft en Warren niet goed met de druk kon omgaan in de decider.

Unterbuchner heeft op dit toernooi laten zien dat hij juist onder druk het beste van zichzelf naar boven kan halen. Ook al neemt hij als debutant deel aan de Lakeside en kwam hij binnen als regionale qualifiier, heeft T-Rex inkmiddels laten zien dat hij uit het juiste hout is gesneden om grote titels te winnen.

Voorspellingen darts

Lisa Ashton is gezien haar prestaties van de afgelopen jaren favoriet om de wereldtitel bij de vrouwen met succes te verdedigen. Ashton noteert 1.67 en Anastasia heeft odds van 2.20 staan bij Mr Green.

Glen Durrant is niet alleen de sterkere speler in de halve finale waarin hij Scott Waites treft, hij is met 1.22 ook favoriet om te winnen. Waites moet het doen met 4.25. Dat wil niet zeggen dat Waites zich zo makkelijk gewonnen zal geven. Correcte score: 6-4 in het voordeel van Durrant tegen odds van 6.50 bij bookmaker Mr Green.

De zegetocht van Unterbuchner gaat wat ons betreft vandaag verder met opnieuw een zege. McGeeney mag dan met odds van 1.36 favoriet zijn om een plek in de finale te behalen, maar de Duitser, die 3.10 heeft laten zien dat hij zenuwen van Krupps-staal heeft. Als je nu inzet op het winnen van de wereldtitel door Unterbuchner, geeft Mr Green je odds van 15.00.

Livestream Lakeside WK Darts 2018

Zodra de wedstrijden beginnen, kun je hier de Lakeside live streams kijken (ook heel handig voor het live wedden – bij bookmaker Mr Green kun je gedurende de partij inzetten).

middagsessie:

avondsessie:

Programma Lakeside vandaag

Volledig: speelschema Lakeside 2018

Zaterdagmiddag 13 januari (vanaf 15:30 uur)
Finale dames
Anastasia Dobromyslova – Lisa Ashton
Halve finale heren
Scott Waites – Glen Durrant

Zaterdagavond 13 januari (vanaf 20:00 uur)
Halve finale heren
Mark McGeeney – Michael Unterbuchner

Back To Top