Ga naar hoofdinhoud

Finale Lakeside 2018: Glen Durrant – Mark McGeeney

Lakeside Darts 2018. In de finale van het BDO WK Darts neemt McGeeney het op tegen titelverdediger Glen Durrant. Voor McGeeney is het de eerste keer dat hij in de finale van de Lakeside speelt, en voor Durrant is het de eerste keer dat hij zijn wereldtitel verdedigd.

De finale bij de vrouwen werd gisteren al gespeeld. De Engelse Lisa Ashton nam het daarin op tegen de Russische Anastasia Dobromyslova en won 3-1. Daarmee behaalde Ashton haar vierde wereldtitel in vijf jaar; ze won de titel eerder in 2014, 2015 en 2017.

Onderaan meer over de voorspellingen en live streaming Lakeside vandaag.

Lakeside finale 2018 – WK darts

De eerste halve finale bij de heren werd gespeeld door voormalig wereldkampioen Scott Waites en verdedigend wereldkampioen Glen Durrant. Beide mannen haalden de halve eindstrijd via een decider in de kwartfinale en begonnen dan ook gelijkwaardig aan het duel.

In de eerste twee sets hielden ze elkaar goed in evenwicht, maar daarna zette Durrant een tandje bij en had Waites het nakijken. Durrant won vier sets op rij, Waites kon nog één set uit handen van zijn tegenstander ontfutselen, maar daarna kwam hij er niet meer tussen. Durrant won met 6-2. In de laatste set gooide Duzza ook nog bijna een negendarter.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Zenuwen Unterbuchner begeven het

‘s Avonds werd de halve finale speelden de Engelsman Mark McGeeney en de Duitse revelatie Michael Unterbuchner. McGeeney is de nummer twee van de BDO en begon het duel als favoriet, terwijl Unterbuchner de grootste verrassing van dit toernooi is.

In de eerste set ging de Duitser goed van start, maar gaf hem uiteindelijk toch weg aan McGeeney, die ook de tweede set won. T-Rex vocht zich terug naar 3-2, maar de Gladiator gaf niet op en pakte de drie volgende sets voor 3-5. Unterbuchner pakte de negende set maar in de daaropvolgende set begaven zijn zenuwen het, waarvan McGeeney profiteerde en boekte met 6-4 een plek in de finale.

Glen Durrant – Mark McGeeney

Glen Durrant liet afgelopen seizoen in het Grand Slam of Darts-toernooi zien dat hij de enige BDO-darter is die mee kan komen op het niveau van de PDC. Hij kwam aan gemiddelden van dik boven de 100, gooide bijna een negendarter, en werd pas in de kwartfinale uitgeschakeld door de finalist Peter Wright, waarmee hij de langst overlevende BDO’er was van het toernooi. Evengoed had hij de finale gehaald, want eerder in het toernooi, in de groepsfase, was hij nog te sterk voor de Schot.

Voor McGeeney is het de eerste keer dat hij in de finale van het WK Darts van de BDO staat. Dat hij de halve finale won van Unterbuchner heeft hij vooral te danken aan zijn ervarenheid. Beide mannen gooiden met een gemiddelde van iets meer dan 88, maar tegen ‘Duzza’ zal McGeeney beter moeten scoren.

Statistieken

Even wat cijfertjes:

Lakeside WK Darts weddenschappenGlen Durrant
1e ronde – 3-0 v Gary Robson (Av 95.29)
2e ronde – 4-1 v Darryl Fitton (99.43)
QF – 5-4 v Jim Williams (100.92)
SF – 6-2 v Scott Waites (96.61)
Totaal 180’s: 28
Toernooi gem.: 98.58
Hoogste Checkout: 158
Legs winst-verlies: 63-34
Mark McGeeney
1e ronde – 3-2 v Martin Adams (86.19)
2e ronde – 4-1 v Danny Noppert (92.13)
QF – 5-4 v Wayne Warren (91.47)
SF – 6-4 v Michael Unterbuchner (88.84)
Totaal 180’s: 15
Toernooi gem.: 89.64
Hoogste Checkout: 160
Legs winst-verlies: 64-58

Daarmee is duidelijk dat Durrant in het voordeel is op bijna alle gebieden. Het enige dat McGeeney beter heeft gedaan, is een nét iets beter hoogste checkout meepakken. Ook de stand in gespeelde wedstrijden helt over naar de kant van Durrant: Duzza won zes van de acht keer en McGeeney pakte slechts twee wedstrijden – allebei al vele jaren geleden, overigens.

Voorspellingen Lakeside finale

Bookmaker Mr Green ziet Durrant dan ook met gemak zijn tweede wereldtitel op rij winnen en noteert 1.15. McGeeney noteert odds van maar liefst 5.50. Durrant won vrijwel al zijn wedstrijden tegen Gladiator met twee a drie legs verschil.

Voor een correcte score-voorspelling van 7-4 voor Durrant noteert de bookie 5.50. Voor een 7-5 zege is dat 7.50. Qua hoogste checkout heeft McGeeney tot nu toe het beste gepresteerd. Als hij dat in deze finale volhoudt, noteert hij 2.38.

Livestream Lakeside WK Darts 2018

Zodra de WK darts finale begint kun je hier de Lakeside live streams kijken (ook heel handig voor het live wedden – bij bookmaker Mr Green kun je gedurende de partij inzetten).

Programma en uitslagen Lakeside vandaag

Volledig: speelschema Lakeside 2018
17.45 uur Glen Durrant – Mark McGeeney

Back To Top