Ga naar hoofdinhoud

Gaat Martin Adams voor zijn vierde Lakeside titel winnen?

Martin Adams is een bekende en geaccepteerde naam in de wereld van darts. Al drie maal in de afgelopen vijf jaren wist hij het BDO WK Darts op zijn naam te schrijven. Dankzij deze prestatie is hij op koers om de unieke prestatie van de Engelsman Eric Bristow, wie het toernooi vijf maal wist te winnen, te evenaren en wellicht zelfs te overtreffen.

Martin hoog op de rankings van BDO

Martin Adams is drievoudig wereldkampioen bij de BDO. Al sinds 1992 is hij actief in deze grote competitie. Hij staat momenteel eerste in de BDO-rankings. Dit is deels te wijten aan de overstap die vele concurrenten naar de PDC maakten. Aan de andere kant heeft hij het toernooi zelf drie keer weten te winnen, wat hem een waardige nummer één maakt.

Adams erg op dreef

In de afgelopen vijf jaren won Martin Adams het Lakeside maarliefst drie keer. Dit waren in 2007, 2010 en 2011. Daarnaast verloor hij in 2005 de finale van Raymond van Barneveld, wie inmiddels uitkomt voor de PDC. De titel van 2007 was zijn meest merkwaardige. Adams leek al gewonnen te hebben te hebben toen hij 6-0 in sets voorstond tegen Phill Nixon. Deze kwam terug tot 6-6 en toch wist Martin Adams de zevende en beslissende set te winnen.

Wolfie

Martin Adams wordt liefkozend Wolfie genoemd. Hij heeft deze naam te danken aan zijn overkomen. Zijn hoofd is erg harig door zijn volle snor en erg grote baard, wat hem aan een wolf doet denken. Na een gewonnen wedstrijd geeft hij zijn bijnaam kleur met wolvengeroep. Wat dat betreft is Adams een man van karakter. Thuis heeft Martin Adams ook een aantal wolven op zijn landgoed.

Komend jaar zal Martin Adams proberen om zijn vierde titel op het Lakeside toernooi te behalen, iets wat Raymond van Barneveld ooit ook lukte. Mocht dit lukken, kan hij voortborduren op deze prestatie.

Back To Top