Ga naar hoofdinhoud

Glen Durrant kampioen Lakeside 2018 na bloedstollende finale

Lakeside 2018. Glen Durrant mag zich voor het tweede jaar op rij wereldkampioen darts namens de BDO noemen, nadat Justin van Tergouw de titel al bij de jeugd, en Lisa Ashton die bij de vrouwen hadden geprolongeerd. Durrant versloeg zijn opponent Mark McGeeney met 7-6 in een wedstrijd die een ware uitputtingsslag werd.

Misschien lijkt het saai dat de Lakeside dit jaar precies dezelfde wereldkampioenen als afgelopen jaar heeft opgeleverd, maar wat een waardig duel leverden Durrant en McGeeney! Met het mes tussen de tanden streden de aan elkaar gewaagde finalisten om de hoogste eer in de Lakeside Club in Frimley Green in het Engelse Surrey.

Glen Durrant Lakeside darts kampioen

De eerste acht sets gingen om de beurt en met de worp mee. Pas in de negende set kon Durrant een set van McGeeney afpakken voor de 5-4 voorsprong, maar opeens ging het mis met de dubbel tien die er maar niet in wilde gaan. “Mijn tank was leeg, het was op dat moment echt onmogelijk dat ik op dat moment in de wedstrijd mijn dubbels erin kon krijgen,” zei Durrant na afloop. “Op een of andere manier kon ik er toch nog wat brandstof uithalen en terugkomen naar 2-2 in legs in die laatste set, echt ongelofelijk. Dit is waarschijnlijk de beste prestatie in darts van mijn leven,” aldus de verdedigend kampioen.

Wedden op darts? Inzetten doe je bij Bookmaker Mr Green!

Vervolgens kon Durrant uitlopen naar 6-4. De elfde set ging naar McGeeney nadat Duzza opnieuw dubbels miste. De Gladiator pakte ook de twaalfde set erbij, tegen de gooi in en mocht bij een gelijke stand van 6-6 beginnen aan de laatste set. Maar daarin had McGeeney net als zijn tegenstander last van de vermoeidheid en miste in de laatste leg de kans om een matchdart te gooien. Durrant gooit vervolgens uit met een loepzuivere 149 om terug te komen naar 2-2 in legs.

De alles beslissende leg volgde en McGeeney wankelde en miste opnieuw zijn kansen voor een matchdart, terwijl Duzza ook drie keer zijn kans miste voor hij uit kon op de dubbel drie voor de 7-6 eindzege in deze prachtige finalestrijd!

Als 47-jarige Durrant zijn woord houdt van enkele dagen terug, zal hij dus niet deelnemen aan de Q-School van de PDC maar gewoon bij de BDO blijven darten.

Toch bonus voor Justin van Tergouw

Ook was er nog een prettig bericht voor Justin van Tergouw. Eerder was gezegd dat de wereldjeugdkampioen toch niet in aanmerking kwam voor een deel van de bonus van £5000 voor het gooien van een 170-finish. Die bonus zou dus in zijn geheel naar Darryl Fitton gaan, omdat in de regels voor deze bonus bleek te zijn vastgelegd dat hij alleen geldt voor deelnemers in het vrouwen- en mannentoernooi – en dus niet voor de jeugd, tot grote teleurstelling van Van Tergouw.

Het bestuur van de BDO vond het toch wel heel sneu dat ze hun eigen regels niet kenden en ze de jonge Nederlander met lege handen moesten laten staan. Daarom heeft de BDO besloten om aan Van Tergouw een extra bedrag uit te keren van £2500 pond. En Darryl Fitton mag zijn 5.000 pond dus gewoon behouden.

Back To Top