Ga naar hoofdinhoud

Glenn Durrant denkt serieus na over vertrek bij BDO

Glen Durrant is titelverdediger op de Lakeside. Afgelopen januari won hij zijn eerste wereldtitel en over enkele weken staat hij aan de oche in Frimley Green om op jacht te gaan naar een tweede.

Na het halen van de kwartfinale van de Grand Slam of Darts weet hij het eigenlijk al zeker: Durrant wil zich kunnen meten met Van Gerwen, Wright en de andere grote namen van de PDC.

Wedden op darts? Zet in en win Mr Green!

Glen Durrant – van BDO naar PDC

Durrant is een van de weinige spelers die mee kan op het niveau van de PDC. Dat bleek enkele weken geleden opnieuw tijdens de Grand Slam waar hij als enige BDO’er de kwartfinale bereikte. Tijdens de Grand Slam of Darts  van een jaar terug versloeg de 46-jarige ‘Duzza’ Raymond van Barneveld en Gary Anderson (de toenmalig wereldkampioen) en dit jaar was Dave Chisnall de klos maar strandde hij in de kwartfinale tegen Peter Wright.
“Vooraf voelde ik me geweldig, echt. Maar het is duidelijk dat ik dubbels miste, wat heel frustrerend was. Als iemand me vraagt, “waar ligt je kracht?”, zou ik zonder aarzeling zeggen het de dubbel 16 en dubbel 8 gebied op het bord. Maar om een of andere reden lukte het me niet.

Ondanks dat hij niet langs Wright kwam, blijft Durrant wel een formidabele speler en is hij de enige binnen de BDO die kans maakt op het PDC-niveau. Hij kijkt dan ook tevreden terug op de Grand Slam-week. “Ik weet wel dat het een positieve week was. Ik heb gedaan wat ik van plan was. Ik heb de BDO goed gerepresenteerd en ik heb de Lakeside-beker goed gerepresenteerd,” aldus Durrant.

Mark McGeeney nummer 1 Lakeside 2018

Zijn prestaties tijdens de Grand Slam riepen opnieuw de vraag op of hij nadenkt over een overstap naar de PDC. Durrants antwoord daarop was simpel: “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik heel graag bij de PDC wil spelen, maar het hangt er heel erg vanaf hoe het dit jaar op de Lakeside gaat”.

De BDO heeft al jarenlang moeite om zijn topspelers aan boord te houden. Vele andere kampioenen maakten de overstap naar de PDC waar het spelersniveau, de speelkalender én het prijzengeld veel aantrekkelijker zijn. Om te voorkomen dat hun kampioenen weglopen, heeft de BDO een clausule in de reglementen ingebouwd speciaal voor de Lakeside, het wereldkampioenschap van de BDO-dartersbond. Als Durrant de halve finales of de finale zelf bereikt, wordt het lastig om een poging te doen in de PDC Qualifying School en lid te worden van de PDC – tenzij hij al zijn prijzengeld inlevert vanaf het bereiken van de laatste vier op de Lakeside.

Dat betekent dat ‘Duzza’ een hoop geld zal moeten laten liggen als hij de laatste vier bereikt tijdens de Lakeside, maar aan de andere kant heeft hij door zijn wereldtitel ook wel extra inkomsten gehad vanwege alle shows en promoties waarvoor hij is gevraagd – wat ook een goede bijkomstigheid is van een BDO-weredtitel. Door al die extra schnabbels kwam de competitie wel wat onder druk te staan en is Mark McGeeney nu de huidige nummer één van de BDO – en is Durrant als tweede geplaatst voor de Lakeside.

Titel verlengen = geen overstap

Of Durrant komend jaar de overstap naar de PDC zal maken, weet hij nog niet zeker. “Ik kan met een gerust hart zeggen dat de PDC is waar ik wil zijn. Maar contractueel ligt het lastig en misschien gebeurt het wel nooit. Ik weet het niet op dit moment. Mijn focus ligt op dit moment bij de Lakeside en om het daar zo goed mogelijk te doen. Als ik daar win dan betekent dat eigenlijk dat ik het komende jaar niet naar de PDC zal gaan. Maar als ik al vroeg in het toernooi eruit wordt gekegeld, dan zal ik me op Q-school concentreren,” vertelde Durrant aan Dominic Shaw van de GazetteLive.

Durrant, die nu 46 is, ziet de PDC als zijn laatste grote uitdaging en zal de overstap zeker gaan maken – de vraag is wanneer. Maar die vraag, daar houdt hij zich op dit moment dus niet mee bezig. “Zoals ik zei, ik weet dat mijn spel op dit moment goed is. Dat heb ik bewezen. Ik laat me nu niet afleiden door gespeculeer over de PDC, ik heb mijn focus op goed presteren tijdens de Lakeside,” aldus de verdedigend Lakeside-kampioen.

Wedden op darts? Zet in en win Mr Green!

Back To Top