Ga naar hoofdinhoud

Halve finales mannen en finale BDO WK Darts vrouwen vandaag

Vandaag, zaterdag 11 januari 2020, worden bij het WK Darts van de BDO de halve finales bij de mannen en de finale bij de vrouwen gespeeld. Nederlanders zien we niet meer terug in de Indigo-zaal van de O2 Arena te Londen, wel een Belg. Mario Vandenbogaerde neemt het op tegen Jim Williams.

Gemiddeldes BDO WK Darts

Zo in de einfdase van het wereldkampioenschap van de BDO gaan de gemiddeldes normaliter lijken op wat we gewend zijn bij de rivaliserende bond PDC. Dat was in de kwartfinales van vrijdag niet helemaal het geval. Scott Waites en Scott Mitchell deden het beide prima met solide gemiddeldes van 92 en 93, maar bijvoorbeeld Jim Williams en Paul Hogan trokken elkaar omlaag en kwamen tot respectievelijk 86 en 82.

Halve finale WK Darts Wayne Warren – Scott Mitchell

Mitchell was uiterst solide in zijn vorige partij. Hij gooide bijvoorbeeld 35 keer een score van 100, 20 meer dan Waites. En in de kwartfinale kwam hij ook uit op een moyenne van 92. Scotty Dog won het WK in 2015, toen nog op Lakeside, en strandde vorig jaar in de kwartfinale. Hij is dus steady en solide, maar is vooral ook afhankelijk van hoe zijn tegenstander in zijn vel zit. Met andere woorden, het topniveau van Mitchell is zeker niet het topniveau van de hele BDO.

Gaat Warren dan wel het toernooi in vuur en vlam zetten? Hij kwam in zijn vier eerdere deelnames slechts eenmaal tot de kwartfinale, deze plek bij de laatste vier is dus een nieuw persoonlijk hoogtepunt. In al zijn drie partijen kreeg hij zijn gemiddelde boven de 90. De onderlinge stand is 1-1.

Jim Williams – Mario Vandenbogaerde BDO WK Darts

Super Mario Vandenbogaerde debuteert op het BDO WK en won zijn drie matches telkens redelijk comfortabel. Hij had een beetje geluk met zijn loting en het spel van zijn tegenstanders. Zelf kwam hij nog niet boven een gemiddelde van 90,6 uit, in de tweede ronde. Williams, vorig jaar ook halvefinalist, heeft hogere pieken en diepere dalen dan Super Mario laten zien.

Wedden op darten | Scott Mitchell noteert bij de bookmakers 1.61 voor de winst en Wayne Warren 2.30. Het is een first to 6 sets match. We tippen dat er minstens 10 sets gespeeld worden op @1.94. Jim Williams staat op 1.57 en Mario Vandenbogaerde op 2.38. Zeker in een langere partij vinden we dat de meer steady speler de voorkeur verdient, dus we tippen de Belg.

Programma WK Darts zaterdag

11 januari 2020
Volledig programma: speelschema BDO WK Darts

Middag 13:30-18:00
Wayne Warren v Scott Mitchell (SF)

Avond 20:00-00:00
Jim Williams v Mario Vandenbogaerde (SF)
Lisa Ashton v Mikuru Suzuki (Women’s Final)

Back To Top