Ga naar hoofdinhoud

Kansen Danny Noppert liggen goed voor Lakeside 2017

Danny Noppert is nog een beetje een buitenbeentje in de dartswereld maar hij wordt gezien als een van de grootste kanshebbers om het BDO WK Darts te winnen. Afgelopen jaar was de 25-jarige Fries er opeens, hij won tal van toernooien en tijdens de Grand Slam of Darts verraste hij door o.a. Mensur Suljović te verslaan en het Raymond van Barneveld en Gary Anderson behoorlijk lastig te maken.

Door zijn goede prestaties is Noppert nu de nummer drie op de BDO-ranglijst. Ook bij de bookies hoort Noppert bij de Lakeside favorieten en hoeft hij alleen Glen Durrant voor zich te dulden.

Lakeside 2017 – BDO WK Darts

Dat Scott Mitchell last heeft van zijn knie, zorgt ervoor dat Noppert misschien nog wel betere kansen heeft op de titel. Ook Martin ‘Wolfie’ Adams, die reeds drie keer wereldkampioen was en altijd tot de kanshebbers wordt gerekend, heeft te kampen gehad met ernstige gezondheidsproblemen. Afgelopen maart werd er in een vroeg stadium prostaatkanker geconstateerd bij de 60-jarige BDO-veteraan.

Inmiddels is hij goed hersteld, maar zelf gaf hij al aan dat hierdoor zijn kansen op een vierde Lakeside titel wel iets anders zijn komen te liggen.

Danny Noppert – Lakeside

Noppert heeft behalve de Grand Slam of Darts onlangs ook op het Finder Darts gespeeld waarin hij een hele goede indruk maakte. Hij heeft de smaak goed te pakken en denkt inmiddels al serieus na om een overstap te maken naar de PDC, waar hij echt als professional zal kunnen darten.

Maar de poging om de BDO-wereldtitel te winnen staat nu voorop. “Ik begon in 2009 voor de lol met darten en doe het nu eigenlijk nog steeds voor de lol. Het is nu wel een stuk serieuzer geworden. Toen ik begon met darten, dacht ik er niet eens over na dat ik ooit internationale wedstrijden zou gaan gooien. Maar hoe meer ik in het dartscircuit terechtkwam, hoe leuker ik het vond en hoe beter het ging”, vertelt Noppert aan de Jouster Courant.

Inzetten op de Nederlander voor het toernooi van start gaat, is lucratief. De noteringen zijn dan vaak aan de hogere kant en bij het wedden op darts levert iedere ingezette euro op Noppie, je momenteel 7.00 op.

Justin van Tergouw in jeugdfinale

Zoals andere jaren, wordt tijdens de Lakeside ook de finale van het wereldkampioenschap darts voor de jeugd gespeeld. Dit jaar staat de 16-jarige Nederlander Justin van Tergouw in de finale. Hij is de heersend World Youth Master en Europe Cup-jeugdkampioen en daarmee is hij geplaatst voor de finale. Die Lakeside finale voor de jeugdwereldtitel wordt gespeeld op 12 januari in de middagsessie.

De tegenstander van Van Tergouw is nu ook bekend. Het is de 14-jarige Nathan Girvan uit Craichie, een klein plaatsje vlakbij Forfar in Schotland. Twee dagen geleden kwam Girvan als sterkte uit de bus tijdens de kwalificatiewedstrijden waar heel veel jonge darters vanuit de hele wereld aan meededen. Uiteindelijk speelde hij in de halve finales tegen de Nederlandse Maikel Verbert die hij met o.a. een 170 check-out opzij schoof waardoor hij het felbegeerde ticket voor de finale van het WK voor de jeugd in de Lakeside Club in de wacht sleepte.

Wie wint het BDO Lakeside WK Darts 2017? De favorieten volgens 888sport zijn Glen Durrant @2.63 en Danny Noppert @7.00. Lees meer: wedden op darts.

Back To Top