Ga naar hoofdinhoud

Kwartfinales Lakeside 2022: Aileen de Graaf – Beau Greaves

De twee regerend Lakeside kampioenen zijn uitgeschakeld. Wayne Warren werd gisteren door Cameron Menzies met 3-0 verslagen en Aileen de Graaf was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Mikuru Suzuki. De Japanse won de eerste set nog met 3-1 maar verloor de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 van de Nederlandse.

#ad
Bet365 Sport – De nummer 1 voor darts

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Kwartfinale Lakeside Aileen de Graaf – Beau Greaves

De Graaf is dus door naar de kwartfinales. En daarin treft ze vanavond de 18-jarige Beau Greaves, de bookmakers favoriet voor de titel. Of Greaves aan de verwachtingen kan voldoen zal mede afhangen of ze haar zenuwen in bedwang kan houden. De jonge Engelse kampte tot voor kort met darteritus.

Darteritus Beau Greaves

“Anderhalf jaar geleden kreeg ik ineens last van darteritus. Het gebeurde plotseling tijdens een wedstrijd die live stream werd uitgezonden. Ik was natuurlijk in paniek en heb me geregeld afgevraagd of het ooit over zou gaan en ik weer de oude zou worden. Ik heb er veel over gepraat met mijn broer, die ook darteritus had, en dat heeft me uiteindelijk geholpen. Ik denk er niet meer aan en alles gaat nu weer automatisch”, zei Greaves voorafgaande aan het Lakeside WK tegenover Weekly Dartscast.

“Ik ben zeker in vorm, maar roep me nu niet plots uit tot topfavoriet voor het WK. Het is een heel open deelnemersveld, waar verschillende vrouwen kans maken op de wereldtitel.”

Zie wedden op Lakeside voor favorieten

Priscilla Steenbergen en Richard Veenstra

Ook Priscilla Steenbergen en Richard Veenstra spelen hun kwartfinale partijen vandaag. Veenstra speelt tegen de Belg Brian Raman en is bij de bookies de verrassende favoriet voor de winst. Voor De Graaf en Steenbergen schatten de bookmakers de kansen wat somberder in.

Thibault Tricole – Andy Baetens Lakeside darts

Wie indruk maakt op het Lakeside World Darts Championship is Andy Baetens. De Belg won gisteren met een gemiddelde van 102.79 van Scott Marsh. Daarmee wist hij weliswaar niet het recente record van Richard Veenstra te verbreken, maar zijn gemiddelde gaat de boeken in als de op twee na hoogste in de geschiedenis van Lakeside.

Andy Baetens speelt aan het eind van deze vrijdagmiddag tegen de als tweede geplaatste Thibault Tricole. De Belg is favoriet tegen de Fransman en krijgt van de bookmakers een quotering van 1.61 op een overwinning. Inzetten op Tricole levert 2.30 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Programma Lakeside vandaag

Vrijdag 8 april 2022

middagsessie
Priscilla Steenbergen – Kirsty Hutchinson
Jim McEwan – Neil Duff
Rhian O’Sullivan – Maria O’Brien
Thibault Tricole – Andy Baetens

avondsessie
Tori Kewish – Lorraine Winstanley
Brian Raman – Richard Veenstra
Aileen de Graaf – Beau Greaves
Cameron Menzies – James Hurrell

Check het Lakeside WK Darts speelschema voor het volledige programma en alle resultaten.

#ad
Bet365 Sport – De nummer 1 voor darts

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, Loketkansspel.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
Back To Top