Ga naar hoofdinhoud

Lakeside 2014: Grootste en beste deelnemersveld ooit

De toernooiorganisatie van Lakeside heeft besloten het deelnemersveld te vergroten van 40 naar 56 spelers. Zodoende gaat op zaterdag 4 januari 2014 het grootste World Darts Championships ooit van start bij de BDO. De finales worden gespeeld op zondag 12 januari 2014.

Met het vergroten van het deelnemersveld doorbreekt de organisatie een trend. Tijdens de eerste drie edities, van 1978 tot en met 1980, mochten slechts 16 mannelijke darters hun opwachting maken in de Lakeside Country Club. In 1981 werd het aantal mannelijke deelnemers uitgebreid tot 32 darters, dit format werd gehandhaafd tot 2013.

Vanaf het jaar 2001 mogen ook de 8 beste vrouwelijke darters hun kunsten vertonen op het wereldkampioenschap van de British Darts Organisation. Dit aantal wordt met ingang van Lakeside 2014 verdubbeld naar 16 speelsters.

Williams verheugd met veranderingen

‘’Het is een noodzakelijke, maar mooie stap vooruit’’, vertelt toernooidirecteur Wayne Williams. ‘’Het weergeeft niet alleen de hogere eisen van de BDO en World Darts Federation (WDF), maar we komen hiermee ook tegemoet aan de groeiende kijkcijfers van tv-uitzendingen bij de BCC.’’

‘’We zijn verheugd dat we het deelnemersveld uit kunnen breiden, zodat we onze mannelijke en vrouwelijke darters meer kansen kunnen bieden om te schitteren op het meest prestigieuze wereldkampioenschap darts’’, aldus Williams.

Kwalificatieprocedure Lakeside 2014

Voor de 32 mannelijke darters vind er geen verandering plaats met betrekking tot de kwalificatie voor Lakeside. Zij komen voort uit de BDO Invitational Table en de World Professional International Play-Offs. Daarnaast is ook de winnaar van de Winmau World Masters zeker van deelname aan Lakeside WK 2014.

De 8 extra mannen voor Lakeside 2014 verdienen hun plaats dankzij prestaties in wereldwijde competities die aangesloten zijn bij de WDF. Hieronder vallen Australië, Nieuw Zeeland, Canada, Oost-Europa, West-Europa, Azië, Scandinavië en de Verenigde Staten.

De 16 vrouwelijke deelneemsters komen voort uit de BDO Invitational Table en de World Professional International Play-Offs. Ook bij de vrouwen geldt dat de winnares van de Winmau World Masters een ticket heeft verdiend voor het meest prestigieuze dartstoernooi ter wereld.

Back To Top