Ga naar hoofdinhoud

Lakeside 2016: Redelijke loting voor de Nederlandse darters

Loting Lakeside darts 2016. De loting voor Lakeside 2016, het vlaggenschip van de bond BDO, pakt redelijk gunstig uit voor de Nederlandse deelnemers. Het toernooi begint op 2 januari 2016.

In de eerste ronde van Lakeside is plek voor 32 darters. De helft daarvan heeft een geplaatste status, zodat ze pas later in het toernooi elkaar kunnen treffen. Drie van de vijf Nederlandse mannen zijn geplaatst en de enige Nederlandse dame, Aileen de Graaf, is dat ook.

Twee Nederlanders treffen elkaar in de openingsronde: de als derde geplaatste Jeffrey de Graaf en Richard Veenstra. De Graaf was al tweemaal present in de halve finale van Lakeside. Veenstra debuteert.

Bekijk hier welke Nederlandse deelnemers Lakeside 2016.

Harms tegen Asada of Labanauskas

Wesley Harms (vijfde geplaatst) weet nu nog niet wie hij zal treffen. Het kan Seigo Asada uit Japan zijn, maar ook Darius Labanauskas uit Litouwen. Vorig jaar kwam Asada niet door de voorronde heen. De Litouwer lijkt een gevaarlijkere klant. Hij staat 22e op de ranglijst van de BDO.

Ryan de Vreede is als zestiende geplaatst en ook hij moet afwachten welke kwalificant hij tegenover zich zal zien. Of Larry Butler of James Hurrel verschijnen aan de oche. De 58-jarige Butler beperkte zich ruim tien jaar tot alleen Noord-Amerikaanse toernooien. Zijn vorige Lakeside-deelname was in 1992! Hurrell staat 26e op de ranglijst.

Zet in op jouw favoriet en win! Wesley Harms staat op 21,00 bij de bookmakers

Lastig debuut voor Mandigers op Lakeside 2016

Willem Mandigers is ongeplaatst en dat wreekt zich. Hij neemt het op tegen Scott Waites, de winnaar van Lakeside 2013 en dit jaar kwartfinalist bij de Winmau World Masters. Daarnaast won hij de British Classic. Mandigers is voor het eerst present in het hoofdtoernooi van Lakeside.

Aileen de Graaf, als vierde geplaatst, speelt tegen de negentienjarige Casey Gallagher uit Engeland. Zij komt overigens het podium op met muziek van Nederlandse bodem: No Limit van 2 Unlimited. Kijken we alvast wat verder naar het speelschema, dan kan De Graaf in de tweede ronde ex-winnaar Anastasia Dobromyslova treffen en vervolgens in de halve finale Lisa Ashton. Ook geen makkelijke route dus.

Hier kan je alles lezen over het Wedden op Lakeside Darts 2016

Durrant favoriet voor Lakeside 2016 titel

De titelfavoriet is Glen Durrant. Hij is als eerste geplaatst en vloog er vorig jaar uit in de halve finale, tegen Martin Adams. Als Durant zijn partij tegen Dean Reynolds doorkomt, kan hij De Vreede tegenkomen.

De als zesde geplaatste Scott Mitchell begint zijn poging tot titelprolongatie tegen Craig Caldwell of Alan Soutar. In de kwartfinale zou De Graaf (of Veenstra) op zijn pad kunnen komen.

Loting Lakeside 2016

Glen Durrant – Dean Reynolds
Ryan De Vreede – Butler/Hurrell
Scott Waites – Willem Mandigers
Geert De Vos – Pantelidis/Peetoom
Wesley Harms – Asada/Labanauskas
Jim Williams – Tony O’Shea
Gary Robson – Madars Razma
Jamie Hughes – Ross Montgomery
Jeffrey de Graaf – Richard Veenstra
Pip Blackwell – Martin Atkins
Mark McGeeney – Sajwani/Anderson
Scott Mitchell – Caldwell/Soutar
Darryl Fitton – Dennis Harbour
Martin Phillips – Cameron/Hankey
Brian Dawson – Modra/Walton
Martin Adams – Medhurst/J Smith

Back To Top