Ga naar hoofdinhoud

Lakeside live: Scott Waites – Danny Noppert kwartfinale BDO WK Darts

Lakeside 2017 update: Danny Noppert is door naar de halve finales!

Vanavond om 22:30 uur speelt Danny Noppert in de kwartfinale van het BDO WK Darts tegen Scott Waites. Noppie is de enige Nederlander bij de laatste acht, al is ook Belg Geert de Vos het Nederlands machtig. Hij opent de avond tegen Darryl Fitton.

Donderdagavond speelde Danny Noppert in de slotpartij van de achtste finale tegen Richard Veenstra. Vorig jaar bereikte Veenstra nog de laatste vier op Lakeside, maar hij werd door Noppie van de oche weggevaagd met 4-0. De legs mondden uit in 3-0, 3-0, 3-2 en weer 3-0. Danny Noppert rondde de match af met een checkout van 164.

Wedden maakt het nog spannender! Hoge odds bij 888Sport

Geert de Vos – Darryl Fitton

In deze fase van het toernooi heeft Geert de Vos na Noppert het hoogste gemiddelde achter zijn naam staan. De Vos staat op 34 per drie pijltjes en hij liet zijn klasse verder ook zien door al tweemaal een checkout van boven de honderd te tonen en smeet ook nog een elfdartertje weg. Hij won 25 van de 40 tot nu toe gespeelde legs.

Na vijf keer te zijn gestrand in de tweede ronde, is de Belg eindelijk doorgedrongen tot de kwartfinale van Lakeside. Voor Fitton is dat niks nieuws. Hij deed dat in 2004 al voor het eerst en was in 2005 en 2009 een halvefinalist. Vorig jaar stond hij in de finale van de BDO World Trophy.

Scott Waites – Danny Noppert

Noppert kwam in 2016 uit het niets en is de hoogstgeplaatste debutant ooit op Lakeside. In een mum van tijd stoomde hij op naar plek drie van de BDO-ranking. Van hem werd vooraf meer verwacht dan alleen een plek in de kwartfinale. Maar de Lakeside loting pakt een beetje ongelukkig uit, want nu staat hij tegenover de regerend kampioen.

Scotty Dog, nu als zesde geplaatst en ook in 2013 al de winnaar, won 22 van de 38 gespeelde legs. Noppert was efficiënter met 23 gewonnen legs uit 32. Nopperts toernooigemiddelde van 94 is het hoogste van het veld, Waites staat momenteel op 89. Dit wordt hun eerste onderlinge duel.

Voorspellingen Lakeside 2017

Noppert is de favoriet tegen de titelhouder en staat op 1.40, Scotty Dog noteert 2.90. Het is een first to 5 sets match en we tippen dat er minstens 8 sets gespeeld gaan worden. De over 7,5 sets bet staat op 1.92 bij bookmaker 888Sport. Bij De Vos tegen Fitton staat er 3.50 op de combinatie dat de Belg wint, de meeste 180’s gooit en ook de hoogste checkout haalt. Lees ook: wedden op Lakeside.

Livestream Lakeside WK Darts 2017

Zodra de wedstrijden beginnen, kun je hier de Lakeside live stream kijken (ook heel handig voor het live wedden – bij 888sport kun je gedurende de partij inzetten).

Middagsessie:

Avondsessie:

Programma Lakeside

vrijdag 13 januari 2017
13:30 Geert de Vos – Darryl Fitton
16:00 Martin Adams – Jamie Hughes
21:00 Glen Durrant – Darius Labanauskas
22:30 Scott Waites – Danny Noppert

Back To Top