Ga naar hoofdinhoud

Lakeside 2017 niet meer bij de BBC – vandaag kwalificaties BDO WK Darts

Lakeside 2017 gaat op 7 januari van start en er wordt als vanouds gespeeld in Engeland, in de Lakeside Country Club in Frimley Green, Guildford. In de prijzenpot zit een bedrag van £339,000. Op 15 januari 2017 wordt de finale bij de heren gespeeld en weten we wie zich een jaar lang wereldkampioen darten van de BDO mag noemen.

Lakeside 2017 – WK Darten BDO

Scott Waites werd voor de tweede keer in zijn leven wereldkampioen bij de BDO na een overwinning op de Canadees Jeff Smith die hij in de finale met 7-1 versloeg. ‘Scotty too Hotty’ won de titel voor de eerste keer in 2013, en maakte daarna de overstap naar de PDC. Na zijn terugkeer op het warme BDO-nest won hij meteen zijn tweede wereldtitel en daarmee is hij de achtste speler die dat is gelukt, Onder ander Raymond van Barneveld, Martin Adams en Phil Taylor gingen hem voor. In het herentoernooi zullen ook Wesley Harms, Danny Noppert en Richard Veenstra van de partij zijn en waarschijnlijk zijn ook Wouter Vaes, Willem Mandigers en Jimmy Hendriks erbij.

Trina Gulliver werd afgelopen januari voor de tiende keer BDO-wereldkampioen darts bij de vrouwen na een 3-2 overwinning op haar landgenote Deta Hedman. Namens Nederland doet Aileen de Graaf dit jaar mee aan het Lakeside-toernooi, naast Sharon Prins en mogelijk ook Anca Zijlstra.

Bekijk hier het speelschema Lakeside WK Darts 2017.

Winmau Darts Masters 2016

Komend weekend, van 1 t/m 4 december, worden de Winmau Darts Masters gespeeld, met drie Nederlandse deelnemers bij de mannen: de als derde geplaatste Danny Noppert (momenteel tweede op de BDO-ranglijst), naast Wesley Harms en Richard Veenstra. Bij de dames doet de Nederlandse Aileen De Graaf mee en zij is als derde geplaatst, achter Deta Hedman en Lisa Ashton. Namens België is Geert De Vos er bij de mannen bij. In aanloop naar de Winmau Masters staan vandaag de kwalificaties voor de Lakeside 2017 op het programma, evenals de play-offs voor het BDO WK Darts voor de jeugd.

BBC stopt met Lakeside op tv

De Lakeside zal helaas niet meer te zien zijn op de BBC. In februari liet de Britse staatsomroep weten dat ze na 38 jaar stoppen met live-registratie van het Lakeside WK Darts. Enerzijds opmerkelijk, want het was het best bekeken dartstoernooi ter wereld, met betere kijkcijfers dan enig ander PDC-toernooi, en dat kwam juist door de uitzendingen op de BBC. Het is ontzettend jammer voor de trouwe fans dat hier nu een einde aan is gekomen, maar dit zat er wel aan te komen. Lakeside kijken kan op Channel 4 en BT Sport.

De BDO heeft weinig kaas gegeten van Public Relations. Het is bijvoorbeeld lastig om online informatie te vinden over toernooien en spelers, zelfs tijdens een belangrijk toernooi als het WK in de Lakeside Country Club. Na de grote leegloop van spelers die naar de PDC zijn vertrokken, is ook het spelniveau bij de BDO behoorlijk achtergebleven bij de snelle ontwikkelingen die binnen de nieuwe bond hebben plaatsgevonden waar de PDC’ers ook steeds hogere gemiddelden behalen.

Die race heeft de BDO duidelijk verloren, en dat is een belangrijke reden waarom het voor de BBC minder interessant is geworden om verslag te blijven doen. Dat neemt niet weg dat de BDO als dartersbond – en daarmee ook de Lakeside – een stuk knusser is dan de PDC en dat het nog altijd een fantastische kweekvijver is voor nieuw talent.

Uitzending BDO WK Darts

De BBC heeft de Lakeside vanaf het begin in 1978 uitgezonden. De laatste jaren werd het door Colin Murray gepresenteerd, met analyses van de voormalige kampioen Bobby George. De reden dat er geen Lakeside meer te zien zal zijn, is dat de BBC het contract met de BDO niet heeft verlengd en in plaats daarvan een nieuwe samenwerking is gestart met de PDC en de rechten verworven heeft voor de Champions League of Darts. Zo waren de voormalige BDO-wereldkampioenen Phil Taylor en Raymond van Barneveld na jaren voor het eerst weer te zien op de BBC.  Lakeside 2017 zal in Engeland worden uitgezonden door o.a. Channel 4 en BT Sport.

 Lakeside 2017 voorspellingen

Wie wint het BDO WK Darts 2017? De Lakeside favorieten volgens 888sport:

Met gokken op darts krijg je voor iedere ingezette euro bij een juiste voorspelling het vetgedrukte bedrag terug! Noteringen d.d. 29.11.2016.

Back To Top