Ga naar hoofdinhoud

Lakeside 2017: Welke Nederlanders gaan uitblinken op BDO WK Darts?

Op zaterdag 7 januari 2017 begint Lakeside, het officieuze wereldkampioenschap darts van de bond BDO. Bij de heren maken zes Nederlanders kans op de hoofdprijs en de bijbehorende honderdduizend pond.

Nederlandse darters vervullen al dik twintig jaar een belangrijke rol bij het vlaggenschip van de BDO. De eerste vaderlandse darter die het tot de finale schopte was Raymond van Barneveld, die in 1995 de finale verloor. Hij zou alsnog viermaal de titel grijpen, voordat hij in 2006 overstapte naar de andere bond, PDC. In 2006 en 2012 waren Jelle Klaasen en Christian Kist de sterksten.

Meer spanning met gokken op Lakeside! Voorspel je winnaar bij 888sport

Lakeside 2017 – debuut Danny Noppert

Maar na 2012 is er geen Nederlander meer in de eindstrijd gekomen en moesten we het doen met een paar optredens in de halve finale. Wesley Harms struikelde in 2013 in die ronde, Jan Dekker het jaar daarop en vorig jaar wist Richard Veenstra net niet het stapje naar de ultieme wedstrijd te zetten.

Dit keer zijn de ogen vooral gericht op Danny Noppert. De Fries viel voor het eerst op toen hij in 2013 de kwartfinale haalde van de Winmau World Masters. De inmiddels 26-jarige darter liet dit jaar vooral van zich spreken bij de Grand Slam of Darts, het toernooi waaraan zowel PDC als BDO-spelers deel mogen nemen. Hij dwong de toen nog regerend wereldkampioen Gary Anderson tot een beslissende leg. In Lakeside is hij als derde geplaatst, niet slecht voor een debutant.

Kansen Wesley Harms

Richard Veenstra liet vorig jaar al zien klaar te zijn voor de grote prijzen. De 35-jarige speler uit Ossenzijl is als veertiende geplaatst. De Lakeside loting wijst echter uit dat hij mogelijk in de achtste finale op Noppert stuit. Daarom lijkt Wesley Harms toch net wat meer kans te maken om het ver te schoppen op Lakeside. Sparkey loopt al een tijdje mee bij de BDO, is als negende ingeschaald en won dit jaar de WDF Europe Cup.

Dit zijn de drie voornaamste Nederlandse deelnemers, maar Jimmy Hendriks verdient ook een vermelding. Hij is 22 jaar en zal zich eerst door de voorronde heen moeten werpen om een clash tegen Danny Noppert af te dwingen. Als achttienjarige wipte hij Martin Adams al eens uit het toernooi. De sprong van het jeugdcircuit naar de grote jongens heeft hij nog niet helemaal weten te nemen, maar hij investeert in zijn carrière door ook mee te lopen op de PDC Development Tour.

Gokken op Lakeside

Na al het geweld op het WK Darts van de PDC kunnen we weer ruim een week genieten van nóg een WK darten. En wedden op Lakeside maakt het helemaal af. Doe een voorspelling, zet in en win!

Glen Durrant is bij bookmaker 888Sport de favoriet voor de titel op 2.63 en Danny Noppert wordt ingeschaald op 7.00. Wesley Harms staat op 34.00 en Richard Veenstra eveneens.

Back To Top